Рецепт холодцю зі свинини на Різдво

6 січня 2020, 14:45
Готуємо холодець зі свинячої рульки

Рецепти заливного на день народження

Холодець – одна з найтрадиційніших страв на різдвяному столі. Щоб холодець зі свинини вийшов прозорим, не забувайте під час варіння знімати піну і накип. Щоб домогтися чистоти бульйону, процідіть його через 2 шари марлі. Коли готовий холодець застигне, зніміть шар жиру з його поверхні.

Дивіться відео, як приготувати холодець в яєчних шкарлупках:

Реклама

Читайте також:

Холодець на Різдво зі свинини

Реклама

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 183 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 3-3,5 л води
  • 1 свиняча рулька (1-1,5 кг)
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1/2 ч. л. солі на 1 л бульйону

Спосіб приготування:

  1. Рульку добре промити.
  2. Скласти в каструлю рульку, очищену моркву і цибулину. Залити холодною водою. Варити до закипання, знімати піну, задушити вогонь на мінімум і варити 3 години під закритою кришкою, не даючи бульйону википіти.
  3. Бульйон процідити і добре посолити, м'ясо відокремити від кісток.
  4. Форму застелити харчовою плівкою і викласти м'ясо щільним шаром.
  5. Залити бульйоном поверх м'яса. Закрити харчовою плівкою.
  6. Поставити остуджувати в холодильник на ніч.

Як подавати свинячий холодець

Готовий холодець викласти з форми і розрізати на порційні шматочки. Викласти на блюдо і подавати разом з гірчицею і хріном.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачну буженину. "Сьогодні" також писали, як зробити м'ясо по-французьки.