Рецепт гарячої закуски: моцарела у фритюрі з сирним соусом

31 березня 2019, 11:50
Сирні кульки обсмажуються у фритюрі дуже швидко

Кульки з моцарели в хрусткій паніровці, обсмажені у фритюрі і доповнені теплим сирно-соєвим соусом – це чудова гаряча закуска.

Кульки з моцарели з сирним соусом

Реклама

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне -100 г
  • Сухарі паніровочні – 150 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Рослинна олія – 1 л
  • Маленькі кульки моцарели – 30 шт.
  • Сіль

Для соусу:

  • Сир вершковий – 200 г
  • Вино біле або вода -100 мл
  • Соус табаско – 4-5 крапель
  • Вустерський соус – 4-5 крапель
  • Соус соєвий - 3 ч.л.
  • Сир чеддер, тертий -100 г

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте соус, поставивши каструльку з вершковим соусом, білим вином (або водою) на середній вогонь. Додайте табаско, соєвий соус і вустерський соус. Поступово вмішайте чеддер так, щоб він повністю розтанув.
  2. Щоб зробити кульки з моцарели, насипте борошно і панірувальні сухарі в окремі миски і збийте яйця в третій. Налийте олію в дрібну і широку сковороду і поставте на середній вогонь.
  3. Злийте рідину і обсушіть сир. Занурюйте кожну кульку спочатку в борошно, потім у збиті яйця і, нарешті, в сухарі. Потім знову в яйце і в сухарі. Уважно стежте за тим, щоб кульки були щільно вкриті кришками з усіх боків.
  4. Перевірте, чи готова олія, опустивши в неї кришки: якщо навколо з'являються бульбашки і кришки спливають, значить, олія досить гаряча. Акуратно за допомогою шумівки опускайте по 6-8 кульок за раз і смажте близько хвилини або до золотистої скоринки.
  5. Дістаньте готові кульки з олії (за допомогою тієї ж шумівки) і залиште на паперовому рушнику, щоб увібралися надлишки жиру. Посоліть перед подачею на стіл.
  6. Подавайте кульки з моцарели з теплим соусом.

Нагадаємо, раніше ми делілись рецептами хрустких крилець до пива. "Сегодня" також ділились рецептом сирних наггетсів.

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю:

Реклама