Рецепт фунчози по-корейськи з м'ясом і овочами

19 травня 2020, 14:21
Ідеальний смак фунчози – м'який, з невеликим хрустом

Фунчоза з м'ясом та овочами

Фунчоза – це популярна азіатська локшина, яка через свій зовнішній вигляд отримала назву "скляна". Вона навіть не вимагає варіння: фунчоза на 5-10 хвилин заливається окропом, а потім промивається холодною водою. Додаткові інгредієнти нарізають брусочками і швидко обсмажують в олії.

Для фунчози важлива заправка. Зазвичай вона готується з соєвого соусу, рисового оцту і коричневого цукру.

Реклама

Фунчоза з м'ясом по-корейськи

Фунчоза з м'ясом та овочами

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 168 ккал на 100 г

Складові:

  • 350 г нежирного м'яса
  • 100 г фунчози
  • 1 свіжий огірок
  • 1 великий болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 1 маленький гострий перець
  • 4 зубчики часнику
  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. рисового оцту
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • Мелений червоний або чорний перець, коріандр, мелений імбир – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. М'ясо нарізати брусочками і злегка відбити. Додати по столовій ложці рослинної олії, соєвого соусу і перемішати.
  2. М'ясо посипати цукром, полити рисовим оцтом, додати спеції за смаком, перемішати і залишити на 15 хвилин.
  3. Огірок і болгарський перець нарізати брусочками. Гострий перець дрібно порізати. Часник почистити і пропустити через прес. Цибулю подрібнити.
  4. Локшину залити окропом. Через 10 хвилин локшину промити холодною водою.
  5. У сковороді розігріти олію. Викласти м'ясо і швидко обсмажити, періодично помішуючи.
  6. Додати в сковороду з м'ясом цибулю і смажити на сильному вогні близько хвилини.
  7. Потім додати до м'яса з цибулею огірок і солодкий перець і готувати 3 хвилини. Викласти в сковороду часник і гострий перець, перемішати.
  8. Перекласти обсмажене м'ясо з овочами до локшини, полити соєвим соусом, за бажанням посолити і додати спеції за смаком.

Як подавати страву

Фунчозу з м'ясом по-корейськи можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді.

Дивіться відео, як відрізнити справжню рисову локшину від підробленої:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати локшину зі свининою по-китайськи. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гречаної локшини з овочами і куркою.