Рецепт дня: запіканка з молодої капусти з сиром

4 червня 2018, 08:59
Готуємо капустяний гратен з яєчною заливкою і сиром

Запіканка з капусти. Фото: depositphotos.com

Таку запіканку можна подавати як самостійну страву або закуску. На гарнір до неї відмінно підійде алат зі свіжих овочів.

Запіканка з молодої капусти з сиром

Інгредієнти:

  •     1 кг молодої капусти
  •     450 мл молока
  •     100 г тертого Чеддера
  •     25 г вершкового масла
  •     25 г борошна
  •     1 ст. л. гірчиці із зернами
  •     2 лаврових листки
  •     2 жмені хлібних крихт або панірувальних сухарів
  •     сіль
  •     перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1.     Капусту очистити від верхнього листя, помити і тонко нашаткувати.
  2.     Відварити капусту в киплячій підсоленій воді 3 хвилини, відкинути на друшляк і викласти до більшої, змащеної жиром форми для запікання.
  3.     Приготувати соус. Розтопити в сотейнику вершкове масло, всипати борошно і довести на слабкому вогні до світло-золотистого кольору.
  4.     Поступово влити молоко, помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Додати лаврові листки і гірчицю, посолити і поперчити. Проварити протягом декількох хвилин.
  5.     Вмішати більшу частину сиру і полити отриманим соусом капусту.
  6.     Сир, що залишився, змішати з хлібним крихтами і посипати капусту.
  7.     Готувати при 190 градусах близько 40-50 хвилин, поки запіканка не підрум'яниться.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусі. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.

Сивіться відео, навіщо Україні імпортні часник і капуста:

Реклама