Рецепт дня: запечена риба в гарбузовому насінні

1 листопада 2018, 10:40
Таке чарівне панірування перетворить навіть найпріснішу білу рибу

Риба в насінні Фото: depositphotos.com

Оригінальний рецепт, який ідеальний як для буднів, так і для свят – особливо, якщо ви втомилися від запеченої курки або качки

Риба в гарбузовому насінні

Реклама

Складові:

  • 500-600 г філе білої риби (тріски, палтуса)
  • 80-100 г очищеного гарбузового насіння
  • 1 ч. л. меленого перцю чилі
  • 2 ч. л. паприки
  • сушені італійські трави
  • 2 ст. л. олії
  • сіль, чорний перець
  • свіжа кінза і лимон – для подачі

Рецепт приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 220 °C.
  2. Форму для запікання скроплюємо оливковою олією і викладаємо в неї філе риби. На порції відразу не розрізаємо, запікати краще великими шматками, щоб риба залишилася ніжною і соковитою всередині.
  3. Паніровку краще робити в пакеті, щоб не бруднити зайвий посуд. Розміщуємо в пакет із застібкою гарбузове насіння і за допомогою качалки розбиваємо його на дрібні шматочки (не в пудру). Додаємо інші інгредієнти. Закриваємо пакет і все добре перемішуємо. Перед використанням спробуйте на смак, щоб при необхідності досолити.
  4. Висипаємо паніровку на рибу, рівномірно розподіляємо і злегка утрамбовуємо пальцями, створюючи щільну корочку.
  5. Запікається біла риба зазвичай дуже швидко, для середньої товщини шматочків філе досить 12-15 хвилин. Орієнтуйтеся на розмір і перевіряйте готовність ножем.
  6. Після духовки довго у формі рибу краще не тримати, оскільки форма гаряча і філе продовжує готуватися. При подачі ділимо на порційні шматочки і розкладаємо по тарілках. Подаємо з кінзою, лимоном і будь-яким гарніром на свій смак.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої риби з картоплею. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати киш з лососем і броколі.