Рецепт дня: яблучно-грушевий пиріг зі сметаною

28 серпня 2018, 10:00
Смачна осіння випічка до чаю

Грушево-яблучний пиріг. Фото: pixabay.com

Рецептів яблучних пирогів багато не буває, а тим більше яблучно-грушевих. Простий рецепт, доступні продукти, відмінний результат!

Яблучно-грушевий пиріг

Реклама

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • пшеничне борошно – 200 г
  • сметана (20%) – 2 ст.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • яблуко (велике) – 1 шт.
  • груша (велика) – 1 шт.
  • цукор – 150 г
  • яйце – 1 шт.
  • сметана 20% – 200 г
  • пшеничне борошно – 2 ст.л
  • цедра 1 лимона
  • сік половини лимона
  • щіпка ваніліну
  • щіпка меленої кориці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Масло кімнатної температури з'єднуємо з просіяним борошном, розпушувачем, сметаною, замішуємо тісто. Готове тісто відправляємо до холодильника на 15-30 хвилин.
  2. Яблуко і грушу очищаємо від шкірки і серцевини, тонко нарізаємо і поливаємо лимонним соком.
  3. Яйце збиваємо з цукром, додаємо сметану, цедру, корицю, борошно і ванілін, продовжуємо збивати ще 1-2 хвилини.
  4. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, тонким шаром розподіляємо по формі тісто, робимо бортики заввишки близько 3 см.
  5. На тісто викладаємо фрукти, фрукти заливаємо сметаною з іншими інгредієнтами. Випікаємо при 180-190 С близько 50 хвилин.
  6. Остуджуємо пиріг. Посипаємо за бажанням цукровою пудрою або мигдальними пелюстками. Яблучно-грушевий пиріг подаємо до чаю, кави або з молоком.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом яблучного штруделя. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:

Реклама