Рецепт дня: вишнево-апельсиновий пиріг з глазур'ю

5 квітня 2019, 10:00
Смачний і соковитий пиріг з ягодами

Вишневий пиріг з глазур'ю

Солодкий вишневий пиріг, просочений цитрусовою глазур'ю, – ідеальне доповнення до чашечки міцної кави. Вишню перед приготуванням тесту не потрібно розморожувати. Тільки переконайтеся, що в ягодах немає кісточок.

Пиріг з вишнею і цукровою глазур'ю

Реклама

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1,5 чашки вишні без кісточок замороженої або свіжої
  • 1/2 чашки апельсинового соку
  • 2 чашки борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 чашка цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру або 1 ч.л. ванільної есенції
  • 3 яйця
  • 1/2 чашки рослинної олії без запаху і смаку
  • 1/4 чашки молока
  • Цедра половини лимона

Для глазурі:

Реклама
  • 1,5 чашки цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст.л води

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Роз'ємну форму 20-22 см в діаметрі покрити папером для випічки. Духовку розігріти до 160 градусів.
  2. Змішати всі інгредієнти для тіста віночком або міксером (крім вишні). Викласти частину тіста до форми, розподілити рівномірно вишню, покрити рештою тіста.
  3. Випікати 50 хвилин, перевірити дерев'яною шпажкою і випікати до готовності.
  4. Вийняти з духовки і відразу полити апельсиновим соком для просочення і більшої соковитості пирога.
  5. Приготувати глазур, змішати цукрову пудру з водою і лимонним соком. Потім за необхідності додати ще 1 ч.л. лимонного соку і трохи води до отримання потрібної консистенції.
  6. Покрити глазур'ю пиріг і дати йому охолонути до кімнатної температури.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вишневого лікеру. "Сегодня" також писали, як приготувати вареники з вишнею.

Реклама

Дивіться відео, як легко очистити ягоди від кісточок: