Рецепт дня: свинина, запечена під журавлинним соусом

10 квітня 2019, 09:00
Готуємо свинину з ягодами, медом і цибулею

Свинина з журавлиною

Свинина, запечена в журавлинно-медовій глазурі – це традиційна страва фінської кухні. Журавлина для приготування маринаду підійде як свіжа, так і заморожена.

Свинина в духовці з журавлиною

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинячого ошийка
  • 2 червоні цибулини
  • 300 г журавлини або брусниці
  • 2 ст.л. меду
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, мелений перець
  • Листя салату – для подачі

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Свинину помити і обсушити. Зробити поздовжні надрізи в м'ясі, натерти сіллю і перцем.
  2. Ягоди розім'яти разом з медом, змастити м'ясо отриманою сумішшю.
  3. Червону цибулю очистити, нарізати півкільцями і викласти на свинину.
  4. Згорнути м'ясо рулетом і скріпити кулінарною ниткою. Змастити оливковою олією і покласти на деко, попередньо помістивши в рукав для запікання.
  5. Запікати м'ясо при 200 ⁰С протягом години. Потім рукав розрізати і готувати ще 30 хвилин при 180 ⁰С.
  6. Готову свинину викласти на листя салату і полити залишками соусу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової.

Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: