Рецептів відбивних існує величезна кількість. Сьогодні ми розповімо, як запекти яловичі відбивні в духовці з сиром, чорносливом, горіхами, цибулею і печерицями. Найкращим доповненням до них стане свіжа листова зелень.
Відбивні з грибами, чорносливом і сиром
Інгредієнти:
- 500 г яловичої вирізки
- 180 г грибів
- 120 г цибулі ріпчастої
- 120 г чорносливу
- 20 г волоських горіхів
- 100 г сиру твердого
- 100 г сметани
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Рецепт приготування:
- М'ясо наріжте на шматочки товщиною 2 см і відбийте. Посоліть і поперчіть з двох сторін. Перекладіть до форми для запікання, змащеної олією.
- Добре промийте чорнослив, залийте його теплою водою і залиште на півгодини. Ще раз промийте та висушіть.
- Викладіть чорнослив на м'ясо в один шар, посипте колотими горіхами.
- Обсмажте на сковороді нарізані тонкими скибочками гриби. Додайте нарізану півкільцями цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком, готуйте до золотистого кольору цибулі.
- Викладіть гриби з цибулею зверху на чорнослив. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
- Запікайте відбивні в розігрітій до 190 °С духовці протягом 40 хвилин або до золотистої скоринки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.
Дивіться відео, як вибрати безпечне свіже м'ясо:
Читайте також: