Рибний суп Фото: pixabay.com
Насичений і ситний суп, приготувати який – надзвичайно просто. Ви можете використовувати будь-яку морську рибу і морепродукти на свій смак.
Середземноморський рибний суп
Інгредієнти:
- 5 л води
- 2 кг свіжої морської риби
- 500-700 г морепродуктів (мідій, кальмарів, каракатиць, креветок)
- 2-3 моркви
- 1-2 шт. ріпчастої цибулі
- сіль, чорний перець – за смаком
- зелень (кріп, петрушка, селера) – за смаком
- 100 г вершкового масла
- 1/2 шт. лимона
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Воду в каструлі доводимо до кипіння, кладемо сіль і перець.
- Паралельно,доки вода закипає, робимо на сковорідці зажарку з дрібно нарубаної моркви, цибулі та зелені селери. Закладаємо їх в окріп слідом за спеціями.
- Далі додаємо очищену, випатрану і нарізану великими шматочками рибу. Проварюємо її близько півгодини на середньому вогні.
- За 5 хвилин до готовності додаємо до супу помідори. Їх слід попередньо обдати окропом, зняти з них шкірку і нарізати часточками.
- Відразу за помідорами кладемо морепродукти. Їх, на відміну від риби, не треба довго варити, так само 5 хвилин.
- Наприкінці заправляємо рибний суп вершковим маслом і лимонним соком.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою. Окрім цього, ми писали, як приготувати крем-суп з цвітної капусти з мускатним горіхом.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: