Рецепт дня: солодка лазанья з сиром

15 грудня 2018, 10:38
Готуємо "лазанью" з млинців із солодкою сирною начинкою і вершковим соусом

Солодка млинцева лазанья. Фото: Valeria_aksakova / Freepik

Лазанья – традиційна страва італійської кухні. Її готують з листів пасти, чергуючи їх з начинкою і соусом бешамель. Даша Малахова запропонувала десертний варіант лазаньї: з дріжджових млинців і сиру з ванільно-вершковою заливкою.

Солодка сирна лазанья

Інгредієнти:

  •     500 мл теплого молока
  •     2 яйця
  •     5 ст. ложок борошна
  •     2-3 ст. ложки цукру
  •     1 пакетик сухих дріжджів
  •     4 ст. ложки рослинної олії

Для начинки:

Реклама
  •     300 г сиру 15%

Для соусу:

  •     250 вершків 33%
  •     3 сирих яєчних жовтки
  •     цукор – за смаком
  •     1 стручок ванілі

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте тісто на млинці, змішавши тепле молоко з дріжджами і цукром. Перемішайте і залиште, щоб дріжджі трохи забродили.
  2. Просійте в миску борошно, вбийте яйця і перемішайте. Додайте рослинну олію, трохи солі, перемішайте і спечіть млинці.
  3. До форми для запікання викладіть млинці, чергуючи з сирною начинкою.
  4. Приготуйте соус, збивши вершки з жовтками. Додайте цукор за смаком і насіння ванілі, розрізавши ванільну паличку.
  5. Залийте соусом "лазанью" з млинців і запікайте в духовці протягом 20 хвилин при температурі 175 °С.
  6. За 10 хвилин до готовності посипте лазанью цукром, щоб утворилася красива карамельна скоринка.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати дієтичні млинці з цільнозернового борошна. Ми також ділилися рецептом пишних оладок на кефірі.

Дивіться відео, як приготувати млинці, не забруднивши гору посуду:

Реклама