Рецепт дня: сібас по-прованськи

14 березня 2018, 16:03
Готуємо рибу у французькому стилі

Запечений сібас в духовці Фото: freepik

Сібас – один з основних продуктів середземноморської дієти. Краще доповнення до цієї риби – цибуля, часник, фенхель, пряні трави, а також цитрусові і помідори. На гарнір можна запропонувати кускус і сочевицю, відварену картоплю або зелений салатт.

Сібас по-прованськи

Інгредієнти на 2 порції:

Реклама

  • 2 тушки сібаса
  • 1 лимон
  • невеликий пучок свіжого розмарину і чебрецю
  • суміш мелених перців
  • морська сіль
  • сушені прованські трави

Рецепт приготування:

1. Рибу почистити. Розігріти духовку до 200 град.С. Велику прямокутну форму або деко вистелити фольгою.

Реклама

2. Лимон помити і нарізати кружечками.

3. Рибу натерти всередині і зовні сіллю, сумішшю прованських трав і меленим перцем. Всередину вкласти по кілька гілочок зелені і часточок лимона. Відправити рибу в форму.

4. Знизити температуру в духовці до 180 град. С (по можливості, вибрати режим приготування з грилем). Запікати впродовж 30-40 хвилин. За 15 хвилин до приготування скропити рибу лимонним соком.

Реклама

5. Подавати разом із зеленим салатом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом кіша з морепродуктами і зеленим горошком. Ми також розповідали, як правильно смажити м'ясо і рибу.

Дивіться відео, як приготувати мідії з часником і вершками: