Рецепт дня: шоколадний брауні з сиром і вишнею

14 листопада 2015, 05:56
Випікати брауні необхідно 40-50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці

Легкий рецепт брауні зрозуміє кожен. Фото: instagram/viktoriyakd

У вихідний саме час побалувати себе і близьких смакотою. Шоколадне тістечко з вишнею та сиром нікого не залишить байдужим.

А найприємніше, що таку смакоту ви зможете приготувати вдома легко і просто.

Реклама

Вам знадобляться:

100 г гіркого шоколаду

120 г вершкового масла

Реклама

150 г цукру

4 яйця

150 г пшеничного борошна

Реклама

1 ч. л. розпушувача

300 г м'якого сиру

1 пакетик ванільного цукру

400 г замороженої вишні

1 щіпка солі

Спосіб приготування:

Шоколад потрібно поламати на шматочки, а потім розтопити разом з маслом на водяній бані або в мікрохвильовці.

Окремо 2 яйця і 50 г цукру збити міксером, додати дрібку солі і ванільний цукор.

Для сирного крему: сир змішати з цукром і рештою 2 яйцями. Розтерти міксером до кремоподібного стану. Якщо сир зернистий, протерти його попередньо через сито.

У збиті з цукром яйця, додати остуджений розтоплений шоколад, потім розпушувач і борошно. Перемішати міксером на самій низькій швидкості.

У форму з високими бортиками, змащену вершковим маслом, виливаємо 1/3 тіста. Розподіляємо по формі. Викладаємо половину сирної маси. Якщо вона густа і не розтікається – розрівняти лопаткою.

По сирній масі розподілити половину вишні. Потім знову вилити тісто, потім викласти сирну масу, вишню і знову тісто. Тісто розподілити рівномірно, десь це може не виходити – не страшно. По верхньому шару можна зробити розводи ножем або дерев'яною паличкою.

Випікати брауні необхідно 40-50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевірити зубочисткою – вона повинна бути сухою.

А до брауні відмінно підійде трав'яний чай. Раніше Сегодня.ua розповідала про сім найбільш корисних рецептів чаю з травами. Виявляється, що смачний і корисний чай рятує від смутку та застуди.