Дріжджовий пиріг з начинкою. Фото: pixabay.com
У рецепті не обов'язково використовувати філе: підійдуть і інші частини курки, наприклад, гомілки або стегенця.
Пиріг з куркою
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 60 г холодного вершкового масла,
- 1 1/2 яйця (1/2, що залишилася, збережіть для змащування тіста)
- 2-3 ст.л. крижаної води
- сіль
Для начинки:
- 450 г курячого філе
- 125 мл молока
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. гірчиці
- базилік
- орегано
- рослинна олія
- сіль, мелений перець
Рецепт приготування:
- Борошно насипати в чашу блендера або кухонного комбайна. Додати сіль і нарізане вершкове масло, порубати все в крихту. Потім додати яйце і воду, швидко замісити тісто. Загорнути його в плівку і прибрати до холодильника на годину.
- Приготувати начинку. Курку нарізати, швидко обсмажити на олії (доводити до повної готовності не потрібно). Прибрати з вогню.
- У сотейнику розтопити вершкове масло. Додати борошно і обсмажити протягом хвилини. Постійно помішуючи, поступово влити молоко. Додати базилік, орегано і гірчицю. Посолити і поперчити, дати охолонути.
- Змішати курку з гірчичним соусом.
- Потім розкачати тісто на два нерівних пласта. Більший викласти в форму і сформувати пальцями бортики.
- Викласти начинку на тісто. Накрити меншим пластом, скріпити краї і змастити тісто збитим яйцем. З обрізків тіста можна зробити прикраси. Зробити в пирозі невеликі отвори для виходу пари.
- Запікати при 180 °С близько 40 хвилин, поки пиріг не підрум'яниться.
- Перед нарізкою дати страві трохи охолонути.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати несолодкий пиріг з ковбасою. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами французьких кішів для пікніка.
Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами: