Рецепт дня: піде з баклажанами, помідорами і сиром

10 липня 2018, 09:01
Готуємо національну турецьку страву

Піде з овочами і сиром. Фото: SocraticFood

Піде – це турецька випічка у формі човників з м'ясною начинкою. Сьогодні ми приготуємо вегетаріанський варіант піде: з баклажанами, помідорами, перцем і ропним сиром.

Піде з баклажанами

Реклама

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 1 баклажан
  • 1 солодкий перець
  • 1 помідор
  • 50 г сиру сулугуні
  • 150-200 г дріжджового тіста
  • сіль, чорний перець за смаком
  • яєчний жовток
  • вершкове масло

Рецепт приготування:

  1. Для приготування начинки дрібно наріжте овочі і проваріть їх (10 хвилин).
  2. Розкачайте тісто, викладіть на нього овочі, загніть краї, щоб вийшов "човник".
  3. Поставте до духовки на 15 хвилин, після чого дістаньте, посипте тертим сиром, змастіть яєчним жовтком і знову поставте до духовки.
  4. Коли скоринка зарум'яниться, вийміть, змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.

Порада: для приготування піде найкраще підходить безопарне дріжджове тісто.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити піцу з баклажанами по-сицилійськи. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати італійську піцу на хлібі на 5 хвилин. Ми також ділилися рецептами тіста, які допоможуть приготувати ідеальну піцу в домашніх умовах.

Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу: