Рецепт дня: піца з шинкою, грибами, помідорами і кукурудзою

13 грудня 2018, 12:38
Готуємо смачну домашню піцу на тонкому тісті

Піца є однією з найпопулярніших страв в італійській кухні і навіть стала своєрідним кулінарним символом країни. Вона не вимагає особливих умінь і тривалої підготовки, а начинку можна зробити з найрізноманітніших продуктів.

Піца з шинкою, кукурудзою і грибами

Реклама

Складові:

Для тіста:

  • 1 1/2 склянки хлібного борошна
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 1/2 склянки теплої води
  • 1 ст. л. оливкової олії

Для начинки:

Реклама
  • кілька ложок томатного соусу
  • оливкова олія
  • щіпка сушеного базиліка
  • 1 помідор
  • 6 печериць
  • 100 г шинки
  • моцарелла – за смаком
  • твердий сир – до смаку
  • консервована кукурудза – жменя
  • свіжий базилік – кілька листочків

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно у велику миску. Додайте сіль і дріжджі, перемішайте.
  2. Зробіть поглиблення в центрі, налийте в нього воду й оливкову олію. Замісіть тісто і накрийте його рушником. Залиште в теплі на 1 годину, щоб тісто збільшилося в об'ємі.
  3. Розкачайте тісто в пласт товщиною 5-6 мм, перекладіть на деко, застелене пергаментним папером.
  4. Збризніть тісто оливковою олією, намажте томатним соусом, змішаним із сушеним базиліком.
  5. Додайте тонко нарізані й обсмажені шампіньйони. Зверху викладіть кружечки помідора і нарізане м'ясо. Посипте кукурудзою і сиром.
  6. Випікайте піцу в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Подавайте гарячою, прикрасивши листочками базиліку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляної піци з грибами, беконом і помідорами. Сайт "Сегодня" також ділився рецептами смачного тіста для піци.

Дивіться відео, як приготувати смачну піцу на хлібі за 5 хвилин:

Реклама