Рецепт дня: пастуший пиріг з куркою та овочами

27 лютого 2019, 13:20
Це традиційне блюдо англійської кухні

Пастуший пиріг – поживна і проста страва, яка сподобається всій родині. Незважаючи на свою назву, це ніякий не пиріг, а справжнісінька картопляна запіканка. Рецепт цієї старовинної англійської страви практично не змінився за кілька століть. Британці звикли готувати його з бараниною, але ми поділимося більш дієтичним варіантом – з куркою.

Пастуший пиріг з куркою і овочами

Реклама

Складові:

  • 400 г курячого фаршу
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морквина
  • 1 стебло селери
  • 100 г зеленого горошку
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гілочка свіжого чебрецю
  • 5 картоплин
  • 150 г будь-якого тертого сиру
  • 15 г вершкового масла
  • 1 ч.л спеції для м'яса
  • сіль перець

Для подачі:

  • кріп
  • сметана

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Очищену картоплю розріжте на четвертинки і відваріть на середньому вогні до готовності. Вона повинна стати дуже м'якою, навіть злегка розваритися.
  2. Воду злийте, картоплю розімніть на пюре без грудочок. Додайте вершкове масло, сіль, перець, добре все перемішайте і відставте в бік. Коли картопляне пюре трохи охолоне, вмішати половину тертого сиру.
  3. Цибуля, часник і морква очистіть, подрібніть і змішайте з фаршем, додайте спеції для м'яса. Стебло селери наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте в розігрітій олії, помішуючи, протягом 15 хвилин. В кінці додайте зелений горошок, посоліть, поперчіть і зніміть з вогню.
  4. Перекладіть отриманий фарш з овочами у жароміцну форму, зверху викладіть решту сиру і картопляне пюре, розрівняйте, збризніть оливковою олією і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці близько 25 хвилин. Подавайте зі сметаною та зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт Сегодня.Lifestyle ділився рецептами картопляної запіканки з грибами. Ми також розповідали, як приготувати фаршировану картоплю з беконом.

Дивіться відео, як картопля рятує від ожиріння:

Реклама