Гострі крила в духовці Фото: freepik.com
Гострі курячі крильця – улюблена страва голлівудської актриси Скарлетт Йоханссон. Приготовлені під пряним маринадом, вони ідеально поєднуються з розсипчастим відварним рисом.
Гострі курячі крильця з перцем чилі
Інгредієнти:
- Крила курячі – 2 кг
- Соєвий соус – 200 мл
- Вустерський соус – 2 ст.л
- Устричний соус – 2 ст.л.
- Ананасовий або апельсиновий сік – 50 мл
- Сік лимона – 2 ст.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Кунжутне масло – 1 ст.л.
- Мед рідкий – 3 ст.л.
- Імбир натертий – 2 ст.л.
- Часник натертий – 5 зубчиків
- Кунжут білий – для посипання крил
- Кінза свіжа і перець чилі – для подачі
Рецепт приготування:
- Курячі крила промити, обсушити паперовою серветкою, розділити на фаланги і зрізати крайню.
- У мисці змішати всі інгредієнти для соусу, залити ним крила, перемішати.
- Прибрати крила маринуватися до холодильника мінімум на 6 годин або на ніч.
- Крила вийняти з холодильника за кілька годин до приготування, щоб прогрілися до кімнатної температури.
- Деко для запікання покрити фольгою.
- Крила вийняти з маринаду, покласти на деко вниз зовнішньою стороною.
- Запікати в розігрітій до 180 °С духовці 20 хвилин.
- Дістати деко, перевернути крила, посипати їх кунжутом і запікати ще 15 хвилин.
- Подавати відразу ж, присипавши свіжою кінзою і перцем чилі.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичів.
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю: