Рецепт дня: гострі курячі крильця в духовці

8 лютого 2019, 10:00
Готуємо підсмажені крила в гострому маринаді

Гострі крила в духовці Фото: freepik.com

Гострі курячі крильця – улюблена страва голлівудської актриси Скарлетт Йоханссон. Приготовлені під пряним маринадом, вони ідеально поєднуються з розсипчастим відварним рисом.

Гострі курячі крильця з перцем чилі

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 2 кг
  • Соєвий соус – 200 мл
  • Вустерський соус – 2 ст.л
  • Устричний соус – 2 ст.л.
  • Ананасовий або апельсиновий сік – 50 мл
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Кунжутне масло – 1 ст.л.
  • Мед рідкий – 3 ст.л.
  • Імбир натертий – 2 ст.л.
  • Часник натертий – 5 зубчиків
  • Кунжут білий – для посипання крил
  • Кінза свіжа і перець чилі – для подачі

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Курячі крила промити, обсушити паперовою серветкою, розділити на фаланги і зрізати крайню.
  2. У мисці змішати всі інгредієнти для соусу, залити ним крила, перемішати.
  3. Прибрати крила маринуватися до холодильника мінімум на 6 годин або на ніч.
  4. Крила вийняти з холодильника за кілька годин до приготування, щоб прогрілися до кімнатної температури.
  5. Деко для запікання покрити фольгою.
  6. Крила вийняти з маринаду, покласти на деко вниз зовнішньою стороною.
  7. Запікати в розігрітій до 180 °С духовці 20 хвилин.
  8. Дістати деко, перевернути крила, посипати їх кунжутом і запікати ще 15 хвилин.
  9. Подавати відразу ж, присипавши свіжою кінзою і перцем чилі.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичів.

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю: