Рецепт дня: осінній кекс з хурмою

26 жовтня 2018, 19:20
Хурму можна їсти не тільки свіжою, а й додавати до випічки

Кекс з хурмою. Фото: depositphotos.com

Хурма – справжнє джерело вітамінів і мінералів. Ми розкажемо, як приготувати з неї смачний домашній кекс.

Кекс з хурмою та прянощами

Реклама

Інгредієнти на два кекси:

Реклама
  • 2 1/2 чашки стиглої м'якоті хурми
  • 1 чашка сушеної журавлини (за бажанням)
  • 3/4 чашки коричневого цукру
  • 3/4 чашки білого цукру
  • 1 чашка рослинної олії
  • 4 яйця
  • 4 чашки борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 2 ч.л. харчової соди
  • 1 ч.л. солі
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1/2 ч.л. меленої гвоздики
  • 1/2 ч.л. мускатного горіха

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 С. Підготуйте дві прямокутні форми для кексу.
  2. У великій мисці змішайте борошно, харчову соду, розпушувач, сіль і спеції. Відкладіть осторонь.
  3. В іншій великій мисці добре збийте яйця і цукор. Додайте олію, 2 чашки стиглої хурми (1/2 чашки залиште для прикраси) і сушену журавлину.
  4. По одній чашці додайте борошняну суміш, щоразу перемішуючи. Перелийте тісто в форми і розрівняйте. Зробіть невелике заглиблення по центру і викладіть в нього шматочки хурми.
  5. Випікайте на середньому рівні протягом години або доти, доки дерев'яна зубочистка не стане виходити з кексів сухою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не можна їсти хурму. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом смачного бананового кексу.

Реклама

Дивіться відео, як спекти мармуровий кекс за рецептом Олексія Суханова: