Рецепт дня: м'ясні фрикадельки на подушці з цукіні

30 липня 2018, 10:49
Готуємо кульки з м'ясного фаршу з овочевим гарніром

Фрикадельки зі свинини з цукіні. Фото: depositphotos.com

Небанальна страва для літнього обіду: м'ясні кульки з гірчицею і легким гарніром з цукіні.

М'ясні фрикадельки з кабачками-цукіні

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 шматки білого хліба
  • тепла вода
  • 1 цибулина
  • 500 г змішаного м'ясного фаршу
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. гірчиці
  • сіль, перець
  • 1 ст.л. вершкового масла

Для гарніру:

  • 750 г дрібних кабачків цукіні
  • 250 г цибулі
  • 1-2 ст.л. вершкового масла
  • 5 листочків шавлії
  • 6 ст.л. білого вина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Взяти хліб, обрізати кірки і розмочити в теплій воді. Віджати.
  2. Одну цибулину почистити і дрібно нарізати.
  3. Змішати м'ясний фарш з хлібом, цибулею, яйцем, гірчицею, сіллю і меленим перцем.
  4. З фаршу зробити фрикадельки. Обсмажити їх на вершковому маслі до золотистого кольору. Перекласти на тарілку і прикрити фольгою.
  5. Дрібні цукіні помити, обсушити і нарізати кружечками.
  6. Цибулю почистити і порізати на дрібні кубики. Обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Додати нарізані кабачки, посолити і поперчити. Додати крупно порубану шавлію.
  7. Влити біле вино, накрити кришкою і тушкувати до готовності овочів, приблизно 7 хвилин.
  8. Подавати м'ясні кульки разом з овочами.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом лазаньї з фаршем і грибами. Ми також розповідали, як зробити  курячі котлети з начинкою з сиру і шинки.

Дивіться відео, як приготувати ситний сніданок з фаршу:

Реклама