Рецепт дня: картопляні вафлі зі сметанно-огірковим соусом

2 серпня 2018, 09:00
Вафлі бувають не тільки солодкими

Несолодкі картопляні вафлі Фото: pixabay.com

Вафлі з картопляного тіста з ароматним сметанним соусом – відмінний варіант для легкого перекусу.

Картопляні вафлі з соусом

Реклама

Складові:

Для вафель:

  • картопля – 500 г
  • борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 250 мл
  • сметана 20% жирності – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Для соусу:

Реклама
  • огірки – 2 шт.
  • сметана – 4 ст. л.
  • часник – 1 зубчик
  • кілька гілочок кропу – за бажанням
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю почистити, помити і натерти на тертці. Залити молоком і залишити на півгодини.
  2. Лук очистити, дрібно нарізати і обсмажити на олії до м'якості.
  3. Добре віджати картоплю, додати смажену цибулю, яйця, сметану і сіль. Ретельно перемішати.
  4. Додати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати і залишити тісто на 15-20 хвилин.
  5. Тим часом приготувати огірковий соус. Огірок натерти на крупній тертці і віджати. Часник пропустити через прес, кріп дрібно порубати. Перемішати зі сметаною.
  6. Випікати картопляні вафлі до золотистого кольору, близько 6-7 хвилин. Подавати гарячими разом з соусом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом смачних вафель на кефірі.

Дивіться відео, чим небезпечні промислові вафлі:

Реклама