Рецепт дня: італійське лимонне печиво

14 листопада 2018, 11:57
До тіста додається лікер лімончело, який дарує випічці насичений лимонний смак

Лимонне печиво по-італійськи Фото: depositphotos.com

Лимонне печиво, приготоване за цим рецептом, виходить дуже ніжним, ароматним і повітряним. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 20-30 штук.

Лимонне печиво по-італійськи

Реклама

Складові:

  • 2 склянки борошна
  • 2/3 склянки манки або семоліни
  • 1 ч.л. соди або розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі
  • 110 г вершкового масла
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 стакан цукру плюс для посипання
  • 1 велике яйце
  • 1 яєчний жовток
  • цедра і сік 1 лимона
  • 2 ст.л. лімончелло або рому
  • 1/2 ч.л. екстракту ванілі

Рецепт приготування:

  1. Змішати в мисці всі сухі інгредієнти (борошно, манку, розпушувач або соду, сіль).
  2. Збити міксером м'яке вершкове масло разом з оливковою олією. Всипати цукор і збити до отримання однорідної маси. Додати яйце і жовток, добре перемішати. Потім додати дрібно натерту цедру і сік лимона, лімончелло і ванільний екстракт. Ще раз ретельно перемішати.
  3. Замісити тісто, скачати його в кулю і поставити в холодильник на годину.
  4. Розігріти духовку до 180 С. Сформувати з тіста кульки, добре обваляти їх в цукрі і викласти на деко, застелене пергаментним папером.
  5. Випікати печиво близько 15 хвилин до золотистого кольору. Перед подаванням остудити.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом смачного десерту з вівсяним печивом. Мы також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати італійський лікер лімончелло: