Рецепт дня: дріжджові пиріжки з полуницею

22 травня 2018, 13:08
Для пиріжків можна використовувати як свіжу, так і заморожену полуницю

Пиріжки з полуницею. Фото: depositphotos.com

Пиріжки з полуницею – смачне і ароматне блюдо з улюблених ягід. Дріжджове тісто за цим рецептом виходить повітряним, солодким і здобних.

Пиріжки з полуничною начинкою

Реклама

Складові:

  • 200 мл теплого молока 
  • 50 г вершкового масла або маргарину
  • 3 ст.л. цукру 
  • 1 яйце 
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ст. ложка рослинної олії 
  • 1/4 ч. ложки солі 
  • 3 склянки борошна

Для начинки:

  • полуниця (можно разморожена)
  • цукор

Рецепт приготування:

Реклама
  1. У теплому молоці ретельно розчинити дріжджі, додати чайну ложку цукру і столову ложку борошна. Перемішати і поставити опару в тепло до появи пухирців, приблизно на 15 хвилин.
  2. У мисці злегка розтерти розтоплене вершкове масло або маргарин, яйце, цукор, ванільний цукор, рослинну олію і сіль, перелити цю суміш в опару, перемішати.
  3. Всипати склянку просіяного борошна, змішати, потім підсипаючи решту просіяного борошна замісити м'яке тісто.
  4. Накрити, прибрати в тепло до підйому в 2 рази, приблизно на 1-1.5 години.
  5. Духовку розігріти до 180 градусів, деко застелити промасленим пергаментом.
  6. Тісто, що підійшло, перекласти на змащений олією стіл, поділити його на 8 кульок.
  7. Полуницю нарізати на половинки.
  8. Руками кожну кульку злегка розтягти, в середину покласти полуницю і присипати чайною ложкою цукру. Краї з двох сторін дуже добре защипнути.
  9. Змастити пиріжки збитим яйцем, відразу поставити в духовку.
  10. Випікати до золотистого кольору, близько 25-30 хвилин. Перекласти готові пиріжки на тарілку і накрити рушником.

Нагадаємо, раніше ми ділились рецептом вареників з полуницеюй. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати клафути з черешнею. Ми також розповідали, як приготувати полуничний чізкейк з білим шоколадом.

Дивіться відео, як приготувати дріжджовий пиріг з морквою і апельсинами: