Рецепт дня: болгарський суп таратор

4 травня 2018, 11:46
Таратор – це холодний суп, популярний в Болгарії та Македонії

Холодний суп. Фото: depositphotos.com

Основні інгредієнти тараторять – йогурт (кисле молоко), свіжі огірки, кріп, волоські горіхи, часник, оливкова олія і сіль. Іноді частину йогурту замінюють водою або додають до тарілки лід.

Таратор

Реклама

Інгредієнти:

  • 250 г натурального йогурту
  • 50 мл оливкової олії
  • 2 невеликих огірка
  • 2 зубчики молодого часнику
  • кілька гілочок кропу
  • 1 ст.л. волоських горіхів
  • сіль, перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Подрібнити в ступці горіхи і часник.
  2. Огірки за бажанням почистити, нарізати кубиками або тонкими смужками.
  3. Кріп помити і дрібно порубати.
  4. До йогурту додати оливкову олію і збити віночком.
  5. У тарілку викласти огірки, горіхи, часник і зелень. Залити йогуртом, приправити за смаком.
  6. Подавати суп холодним.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом холодного супу гаспачо з буряка. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати найсмачнішу окрошку. Крім цього, ми розповідали, як приготувати смачні весняні супи з щавлю.

Дивіться відео, як приготувати колумбійський картопляний суп із зеленню: