Рецепт дня: бісквітний пиріг з полуницею і заварним кремом

17 травня 2018, 10:46
Легкий пиріг з ягодами і кремом

Тарт з полуницею. Фото: pixabay.com

Полуничний пиріг – ідеальний літній десерт. Пропонуємо вам рецепт тарта з бісквітного тіста з заварним кремом, ягодами і желе.

Пиріг з полуницею і заварним кремом

Реклама

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 0,5 склянки цукру
  • 0,5 склянки борошна
  • 0,5 ч.л. розпушувача
  • щіпка соди
  • 1,5 ст.л. розтопленого вершкового масла

Для крему:

Реклама
  • 2 жовтки
  • 20 г цукру
  • 20 г борошна
  • 200 мл молока
  • 20 г цукрової пудри
  • полуниця
  • пакетик желе для торта
  • мигдальні пелюстки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Ретельно збити яйця кімнатної температури з дрібкою солі і цукром. Це займе близько 5 хвилин. Окремо просіяти борошно, розпушувач і дрібку соди. Борошно всипати в яйця, перемішати лопаткою. Влити негаряче розтоплене масло, перемішати і влити 2 ст.л. окропу. Поставити до духовки і випікати при температурі 180 °С близько 25 хвилин.
  2. Приготувати крем. Нагріти молоко і цукор, щоб він повністю розчинився. Можна додати ванільний екстракт. Добре перемішати яєчні жовтки з борошном і цукровою пудрою. Повинна вийти однорідна суміш. Додати молоко і знову перемішати.
  3. Вилити все знову до каструльки і готувати, помішуючи, близько 2-3 хвилин до загустіння.
  4. Охолодити суміш, поставивши каструльку до миски з холодною водою. Викласти крем на готовий бісквіт.
  5. Зверху розподілити нарізану полуницю. Приготувати желе для торта за рецептом на упаковці, вилити на ягоди. За бажанням прикрасити десерт мигдальними пелюстками. Поставити пиріг до холодильника на годину.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.

Реклама

Дивіться відео, чи варто поспішати купувати ранню полуницю: