Рецепт для жарких днів: марокканський м'ятний чай

5 травня 2018, 18:00
Цей напій дуже популярний в Північній Африці

Марокканський чай Фото: freepik.com

На ринках Марракеша солодкий зелений чай з м'ятою пропонують буквально на кожному кроці . До нього подають десерти , зокрема , " каб – ель – Газаль " – невеликі печива з тертим мигдалем .

Для приготування марокканського чаю вам знадобиться чайник для заварювання . Коли ви будете розливати напій , тримайте чайник високо над чашками , щоб м'ятний чай наситився киснем .

Марокканський м'ятний чай

Реклама

Інгредієнти: 

  • зелений чай ганпаудер – 1 ст.л.
  • окріп – 5 склянок
  • цукор – 3-4 ч.л. або за смаком
  • свіжа м'ята – 30 г

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Покладіть заварку в керамічний чайник і залийте 1 склянкою окропу . Акуратно покрутіть чайник для заварювання протягом декількох секунд , щоб нагріти посуд і промити чай .
  2. Злити рідину , залишивши чайне листя в заварнику .
  3. Додати решту 4 склянки окропу , накрити і настоювати протягом 2 хвилин . Додати цукор за смаком і гілочки м'яти . Заварювати ще 3-4 хвилини .
  4. Подавати чай в невеликих скляних чашках , за бажанням додавши в напій тонкі скибочки лимона .

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонад з полуницею з базиліком. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом класичного мохіто. Крім того, ми писали, як приготувати смачний домашній лаймад.

Дивіться відео, як приготувати домашній квас з медом і лимоном: