Рецепт для святкового столу: гарбуз, фарширований гречаною кашею з грибами

26 грудня 2016, 10:52
Простий рецепт незвичайної страви може вигідно прикрасити святковий стіл

Гарбуз можна приготувати для святкового столу

Страви з гарбуза рідко побачиш на святковому столі. Зазвичай з нього готують буденні каші і запіканки. Але в "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися оригінальним рецептом страви з гарбуза.

Доступні продукти, ніяких складнощів в приготуванні, а на вигляд – головне блюдо столу.

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз
  • 1,5 ст. гречаної каші
  • 4,5 ст. води
  • 1 ч. л. солі
  • щіпка перцю
  • 300 г грибів глив
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 100 г пастернаку
  • 200 г мисливських ковбасок

Приготування:

  1. Зварити кашу: перед приготуванням промити гречку в холодній воді, кинути до киплячої води або залити окропом в пропорції 1:3.
  2. Поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити і поперчити. Кип'ятити 5 хвилин і зняти з вогню. Відстоювати під закритою кришкою 15 хв.
  3. Гарбуз промити, зрізати "шапку". Ложкою вийняти насіння і волосяну м'якоть. Якщо гарбуз товстий – трохи зішкребти зі стін.
  4. Зубочистками прикріпити кришку до основної частини. Змастити гарбуз зовні соняшниковою олією і поставити до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 10 хвилин.
  5. Насіння промити, відокремити від ворсу. Залишити просохнути.
  6. Очистити пастернак, порізати кружальцями завтовшки півсантиметра.
  7. На сковорідку налити масло і розігріти. Обсмажити пастернак до золотистого кольору.
  8. Порізати гриби гливи соломкою розміром 1-2 см, а цибулю – півкільцями.
  9. Обсмажити цибулю на соняшниковій олії. Додати гриби. Посолити і поперчити за смаком наприкінці (щоб гриби не пустили сік). Додати ковбаски.
  10. Змішати готову кашу, обсмажені з цибулею гриби і ковбаски, смажений пастернак. Підготовлений гарбуз наповнити фаршем.Накрити кришкою і прикріпити її за допомогою зубочисток. Викласти на деко гарбуз і промиті, обсушені насіння присипати навколо. Запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати блюдо в гарбузі.