Гарбуз можна приготувати для святкового столу
Страви з гарбуза рідко побачиш на святковому столі. Зазвичай з нього готують буденні каші і запіканки. Але в "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися оригінальним рецептом страви з гарбуза.
Доступні продукти, ніяких складнощів в приготуванні, а на вигляд – головне блюдо столу.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз
- 1,5 ст. гречаної каші
- 4,5 ст. води
- 1 ч. л. солі
- щіпка перцю
- 300 г грибів глив
- 2 ріпчасті цибулини
- 100 г пастернаку
- 200 г мисливських ковбасок
Приготування:
- Зварити кашу: перед приготуванням промити гречку в холодній воді, кинути до киплячої води або залити окропом в пропорції 1:3.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити і поперчити. Кип'ятити 5 хвилин і зняти з вогню. Відстоювати під закритою кришкою 15 хв.
- Гарбуз промити, зрізати "шапку". Ложкою вийняти насіння і волосяну м'якоть. Якщо гарбуз товстий – трохи зішкребти зі стін.
- Зубочистками прикріпити кришку до основної частини. Змастити гарбуз зовні соняшниковою олією і поставити до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 10 хвилин.
- Насіння промити, відокремити від ворсу. Залишити просохнути.
- Очистити пастернак, порізати кружальцями завтовшки півсантиметра.
- На сковорідку налити масло і розігріти. Обсмажити пастернак до золотистого кольору.
- Порізати гриби гливи соломкою розміром 1-2 см, а цибулю – півкільцями.
- Обсмажити цибулю на соняшниковій олії. Додати гриби. Посолити і поперчити за смаком наприкінці (щоб гриби не пустили сік). Додати ковбаски.
- Змішати готову кашу, обсмажені з цибулею гриби і ковбаски, смажений пастернак. Підготовлений гарбуз наповнити фаршем.Накрити кришкою і прикріпити її за допомогою зубочисток. Викласти на деко гарбуз і промиті, обсушені насіння присипати навколо. Запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати блюдо в гарбузі.