Рецепт для пікніка: равлики по-бургундські на грилі

19 червня 2018, 13:59
Телеведучий Сергій Лівадний показав, як правильно приготувати равликів на грилі

Равлики – злісний шкідник для садівників, але вишуканий делікатес для гурманів. Виноградних равликів розводять на фермах і продають готовими до вживання. У їжу йде навіть ікра равликів, що нагадує за смаком благородні гриби. 

Равлики на грилі 

Реклама

Складові: 

  • заморожені равлики з соусом
  • білий хліб (багет або чіабатта)

Рецепт приготування: 

  1. Вам знадобляться заморожені равлики, начинені соусом з вершкового масла, кропу, петрушки, цибулі, часнику і солі. Перекладіть черепашки в тарілки з фольги соусом вгору, щоб він не витікав при нагріванні.
  2. Розігрійте гриль протягом 7-10 хвилин. Викладіть тарілку з равликами на решітку. Коли масло закипить – страва готова!
  3. Візьміть білий хліб і наріжте його середніми скибочками. Він обов'язково повинен бути пористим, щоб соус не розтікався по тарілці, а вбирався в м'якуш.
  4. Вилийте начинку з черепашок на хліб і відразу ж подавайте. За бажанням блюдо можна доповнити келихом білого вина.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті влаштували гонки виноградних равликів. Ми також повідомляли, що Україна нарощує експорт равликів. А вчені показали, як виглядають літаючі равлики.