Рецепт для пікніка: курячі крильця гриль із соусом з баклажанів

3 серпня 2018, 10:44
Готуємо крильця на грилі в пивному маринаді і з соусом з баклажанів

Курячі крила на грилі Фото: depositphotos.com

Курячі крильця, запечені на грилі, завжди виходять дуже смачними. Ми пропонуємо подавати їх разом з гострим соусом з баклажанів.

Курячі крильця із соусом з баклажанів

Реклама

Складові:

  • 1 кг курячих крилець
  • 500 мл світлого пива
  • 5-6 ст. л. меду
  • 5-6 ст. л. томатного соусу або кетчупу
  • 5-6 зубчиків часнику
  • сіль
  • суміш перців горошком

Для соусу:

  • 2 баклажана
  • 30 г домашнього майонезу
  • 2 зубчики часнику
  • 10 мл соєвого соусу

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Курячі крильця миємо і поділяємо на фаланги.
  2. Для маринаду часник подрібнюємо, горошини перцю злегка тиснемо із сіллю, кетчупом і медом, ретельно розмішуємо і намазуємо крильця. Додаємо до них пиво і маринуємо 30-60 хвилин. На пікніку смажимо на решітці для гриля.
  3. Соус готуємо, поки маринуються крила. Неочищені баклажани запікаємо в духовці при температурі 180°С протягом 25 хвилин.
  4. Даємо охолонути й очищаємо шкурки. Кладемо баклажан до блендера з іншими інгредієнтами і перебиваємо до однорідної маси.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичи.

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця на грилі по-американськи: