Рецепт для пікніка: курка в медово-апельсиновому маринаді

7 травня 2019, 11:23
Шматки курки спочатку маринуються в ароматній суміші, а потім обсмажуються на грилі

Курка на грилі

Така курочка – справжня знахідка для пікніка в родинному колі. Готується швидко, а виходить дуже смачною!

Курка на грилі в медовому маринаді

Реклама

Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.
  • апельсини – 1 шт.
  • мед – 2 ст. л.
  • розмарин – 1 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • чорний перець – 0,5 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Для маринаду змішати рідкий мед, вичавлений з апельсина сік, сушену або свіжу подрібнену зелень розмарину, сіль і мелений чорний перець.
  2. Курку порізати порційними шматками, покласти в підходящий пластиковий або скляний контейнер і залити маринадом.
  3. Закрити кришкою і прибрати на ніч до холодильника. Смажити над вугіллям на решітці, часто повертаючи і поливаючи маринадом, до готовності, близько 20 хвилин.
  4. Подавати з картоплею, салатом з овочів і улюбленими соусами.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.

Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик: