Рецепт для пікніка: креветки гриль в гранатово-апельсиновому маринаді

23 травня 2018, 11:31
Любителям креветок варто взяти цей рецепт на замітку

Креветки на грилі. Фото: freestockcenter/Freepik

Проста в приготуванні, багата білком і дуже смачна страва, ідеальна для літніх пікніків. Для зручності креветки можна нанизати на дерев'яні шпажки.

Креветки на грилі в фруктовому маринаді

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 стакан гранатового соку
  • 2/3 склянки апельсинового соку
  • 2 великих зубчики часнику
  • 5 см шматок імбиру
  • сіль, мелений перець
  • близько 1 кг великих сирих креветок
  • оливкова олія

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Налити в чашу блендера апельсиновий і гранатовий соки. Додати очищені зубчики часнику і нарізаний імбир без шкірки. Збити до отримання однорідного пюре.
  2. Перелити маринад до пакета із застібкою і додати очищені креветки. Поставити на 45 хвилин до холодильника.
  3. Розігріти гриль або сковороду гриль, скропити оливковою олією. Викласти креветки в один ряд. Смажити по 1,5 хвилині з кожної сторони. Не пересушити.

Порада: Пам'ятайте, що соковиті і смачні креветки за формою нагадують букву "С". А якщо креветки згорнулися в кільце, це означає, що вони вийшли жорсткими.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом кіша з креветками, лососем і зеленим горошком. Ми також писали, як приготувати смачний салат з креветками і авокадо.

Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками:

Реклама