Рецепт для пікніка: як приготувати смачний домашній кетчуп

18 липня 2018, 16:59
Томатний соус ідеально підходить до шашлику

Домашній томатний соус Фото: depositphotos.com

Дехто з нас життя собі не уявляють без цього ароматного томатного соусу. Приготуйте його вдома – і вам вже ніколи не захочеться купувати кетчуп в магазині!

Домашній кетчуп

Реклама

Складові:

  • 1 солодка цибулина
  • 2 стебла селери
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. меленого порошку чилі
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 1/4 ч. л. меленого імбиру
  • 1,5 ч. л. подрібненого часнику
  • 1 ч.л. італійських трав
  • 1 кг стиглих помідорів
  • 200 мл холодної води
  • 1/3 склянки яблучного оцту
  • 30 г коричневого цукру
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Лук і селеру порубати на великі шматки. Складіть у велику каструлю, додайте олію, чилі, паприку, часник і трави. Ретельно перемішайте. Томіть на повільному вогні близько 15 хвилин.
  2. Помідори очистіть від шкірки, довільно наріжте і додайте в каструлю разом з водою. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Тушкуйте близько 30 хвилин, поки рідина не випарується. Посоліть за смаком.
  3. За допомогою блендера перетворіть суміш на однорідне ніжне пюре. Процідіть його через дрібне сито.
  4. Влийте пюре в чисту каструлю, додайте оцет і цукор. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до повільного. Готуйте близько 40 хвилин, поки суміш не загусне.
  5. Розлийте по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Такий кетчуп можна зберігати до півроку. Смачного!

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати соус болоньєзе від Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептами соусу бешамель. Ми також писали, кякі соуси потрібно зберігати в холодильнику.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати смачні соуси до м'яса: