Рецепт для обіду: свинячі відбивні з яблучним соусом

10 травня 2018, 09:59
Смажена свинина з яблуками, цибулею і пряними травами

Свинячі відбивні з яблуками. Фото: pixabay.com

Свинина, яблука і шавлія – це класичне кулінарне поєднання. Подавайте готову страву разом з булгуром, полентою або повітряним картопляним пюре.

Свинячі відбивні з яблуками

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 1/2 чайної ложки шавлії
  • 1 чайна ложка подрібненого часнику
  • 1 чайна ложка листя чебрецю
  • 1/2 чайної ложки меленого перцю
  • 1/2 чайної ложки паприки
  • 4 свинячі відбивні без кістки завтовшки 2,5 см (близько 550 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 середня цибуля, тонко нарізана
  • 2 червоних яблука, тонко нарізані
  • 1/2 склянки яблучного соку
  • 1 столова ложка коричневого цукру

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Перемішайте борошно, сіль і приправи в маленькій мисці. Посипте свинячі відбивні з двох сторін 1 столовою ложкою борошняної суміші.
  2. Нагрійте масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте свинячі відбивні; підрум'яньте їх з обох сторін. Дістаньте з сковороди.
  3. Додайте до сковороди цибулю і обсмажте її до м'якості. Потім додайте яблука, готуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи час від часу.
  4. Ретельно перемішайте яблучний сік, цукор і борошно, що залишилося зі спеціями. Поверніть свинячі відбивні до сковорідки, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму; накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин або до бажаного ступеня готовності.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячої печінки з яблуками. Сайт "Сегодня" також писав, як запекти свинячу корейку з яблучним соусом. Крім цього, ми розповідали, як приготувати запечену свинину з апельсинами.

Дивіться відео, як звичайна канцелярська резинка може врятувати гору яблук: