Свинячі відбивні з яблуками. Фото: pixabay.com
Свинина, яблука і шавлія – це класичне кулінарне поєднання. Подавайте готову страву разом з булгуром, полентою або повітряним картопляним пюре.
Свинячі відбивні з яблуками
Інгредієнти:
- 1 столова ложка борошна
- 1 чайна ложка солі
- 1 1/2 чайної ложки шавлії
- 1 чайна ложка подрібненого часнику
- 1 чайна ложка листя чебрецю
- 1/2 чайної ложки меленого перцю
- 1/2 чайної ложки паприки
- 4 свинячі відбивні без кістки завтовшки 2,5 см (близько 550 г)
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 середня цибуля, тонко нарізана
- 2 червоних яблука, тонко нарізані
- 1/2 склянки яблучного соку
- 1 столова ложка коричневого цукру
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
Рецепт приготування:
- Перемішайте борошно, сіль і приправи в маленькій мисці. Посипте свинячі відбивні з двох сторін 1 столовою ложкою борошняної суміші.
- Нагрійте масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте свинячі відбивні; підрум'яньте їх з обох сторін. Дістаньте з сковороди.
- Додайте до сковороди цибулю і обсмажте її до м'якості. Потім додайте яблука, готуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи час від часу.
- Ретельно перемішайте яблучний сік, цукор і борошно, що залишилося зі спеціями. Поверніть свинячі відбивні до сковорідки, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму; накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин або до бажаного ступеня готовності.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячої печінки з яблуками. Сайт "Сегодня" також писав, як запекти свинячу корейку з яблучним соусом. Крім цього, ми розповідали, як приготувати запечену свинину з апельсинами.
Дивіться відео, як звичайна канцелярська резинка може врятувати гору яблук: