Пиріг з цвітною капустою
Цвітна капуста містить багато вітамінів, мінералів і клітковини. Її можна варити, запікати, готувати на пару і навіть вживати сирою.
Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг з шинкою:
Ми радимо зробити з цвітною капустою заливний пиріг на сметані. Цю страву можна подати на сніданок або на вечерю.
Читайте також:
Заливний пиріг з цвітною капустою на сметані
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 208 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г цвітної капусти
- 170 г борошна
- 2 яйця
- 6 ст. л. сметани 10%
- 50 г вершкового масла
- Сіль морська – за смаком
Спосіб приготування:
- Разморозьте цвітну капусту і проваріть в киплячій підсоленій воді протягом п'яти хвилин (кілька суцвіть залиште для прикраси).
- Сметану збийте з яйцями і розтопленим вершковим маслом, поступово всипте борошно і дрібку солі, все добре перемішайте.
- Влийте в форму для запікання половину тіста, викладіть цвітну капусту і зверху залийте другою половиною тіста.
- Решту суцвіть цвітної капусти поріжте скибочками і прикрасьте тісто зверху.
- Поставте в розігріту до 180 °С духовку на 15-20 хвилин.
Корисна порада
Щоб цвітна капуста не втратила білизну під час варіння, додайте у воду чайну ложку лимонного соку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичної запіканки з цвітною капустою від Аніти Луценко. "Сьогодні" також писали, як зробити котлети з кольорової капусти .