Рецепт азіатської закуски від учасника "МайстерШеф" Івана Мілановича

31 січня 2019, 15:20
Кулінар готує дім-сами з креветками та зеленою цибулею

Дім-сами від Івана Мілановича Фото: прес-служба СТБ

Учасник "МайстерШеф" на каналі СТБ Іван Міланович багато років прожив в Індонезії, і назавжди полюбив азіатську культуру. Дім-сами, вони ж азіатські пельмені, – це південно-китайський сніданок , який став популярним у всьому світі. Ваня поділився своїм рецептом цієї незвичайної закуски, саме з нею він прийшов підкорювати суддів на кастингу "МайстерШеф". Як каже учасник, головна складова дім-самів – це рисове тісто, яке розкачують до напівпрозорого стану.

Дім-сами з креветками та зеленою цибулею

Реклама

Для тіста:

  •  
  • 70 г рисової муки
  • 30 г борошна з клейкого рису
  • 70 г кукурудзяного крохмалю
  • 30 картопляного крохмалю
  • 110 г окропу

Для начинки: 

  • креветки
  • Зелена цибуля
  • Кунжутна олія
  • Картопляний крохмаль
  • Тертий корінь імбиру
  • сіль
  • Чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Всі сухі інгредієнти для тіста перемішати і заварити крутим окропом. Багато що залежить від якості самого борошна та крохмалю, тож, якщо тісто виходить густуватим, потрібно просто додати ще трохи окропу.
  2. Після того як тісто готове, воно має настоятися близько 20-30 хвилин, для виділення клейковини. Креветки почистити, подрібнити на фарш і перемішати з іншими інгредієнтами. Трохи крохмалю в самому фарші необхідно для того, щоб начинка не пустила сік під час готування і тісто не розмокло.
  3. Після того як тісто настоялося, його треба розкачати до напівпрозорого стану. Якщо не вдається досягти прозорості, можна додати трохи оливкової олії. До речі, краще виходить розгортати, присипаючи качалку крохмалем.
  4. Помістіть начинку всередину тіста і надайте ту форму, яка вам до душі. Це може бути форма черепашки, мішечка, кульки, і будь-яка інша.
  5. Готуються дім-сами на пару 4-5 хвилин. Цю закуску також готують з м'ясною, рибною та овочевою начинкою.
Іван Міланович 
Фото: прес-служба СТБ

Нагадаємо, раніше Іван Міланович вже ділився фірмовим рецептом карбонари. А інша учасниця, Анжела Липська, розповіла, як приготувати вегетаріанський фарширований перець.