Розмальовуємо святкові пряники на День святого Миколая – секрети від майстрині

18 грудня 2020, 14:22
Перед прикрашанням пряники мають добре охолонути, а фарбники для глазурі вибирайте найякісніші

Переддень святого Миколая, найшанованішого у нас святого. Та найбільше його люблять діти, адже цими днями вони знайдуть подарунки під своїми подушками. Традиційно – в Україні це миколайчики – запашні
фігурки-пряники. Проте ця, на перший погляд, легка випічка має свої таємниці. Майстриня Вікторія Загородня охоче ними поділилася з кореспонденткою "Сьогодні" Тетяною Лазарчук.

Сюжет Тетяни Лазарчук та Василя Величко Відео: Сьогодні

Отже, основними інгредієнтами для святкових пряників є:

Реклама
  • яйця
  • борошно
  • розпушувач
  • цукор
  • вершкове масло
  • цедра апельсину
  • спеції та мед

Спосіб приготування теж має свої тонкощі:

  1. Спочатку розігрівається мед, масло, додається апельсинова цедра та спеції.
  2. Потім у суміш додаються збиті яйця з цукром.
  3. І нарешті – треба всипати борошно з розпушувачем.
  4. Замішати тісто й випікати пряники.
Фото: Іnstagram.com/kris_sokol

Особливість миколайчиків – ні з чим незрівняний аромат. І, звісно, візерунки, якими прикрашається випічка.

Вікторія Загородня радить: пряники після випікання мають охолонути.

Найліпше – почекати ніч. Тоді вже можна прикрашати глазур'ю. Найпопулярніший орнамент для миколайчиків – сніговики, новорічна ялинка, сам святий Миколай.

Реклама

Читайте також:

Ще один секрет від майстрині – на барвниках для глазурі економити не треба

Вони мають бути якісними, деталі візерунків треба наносити поступово й ретельно сушити, щоб кольори не змішалися.

За бажанням з миколайчиків можна змайструвати будиночок. Яким він буде і як його розмалювати – тут дайте волю фантазії. До того ж святковою випічкою та її оформленням можна займатися всією сім'єю. Та й собівартість домашніх миколайчиків удвічі нижча за ціни в крамницях. І найголовніше – ми точно, з яких продуктів випікалися наші пряники.

Реклама

Тут знайдете 5 рецептів смачних десертів з яблуками.