На день святого Миколая заведено пекти. Адже це передусім дитяче свято. А домашня випічка – колективний процес, ви можете залучити дитину. І найголовніше: приготоване вдома печиво – це корисно. Нижче знайдете 5 рецептів смачної домашньої випічки на будь-який смак.
Печиво "Оленя Рудольф"
Для печива:
- 190 г – борошно
- 90 г – вершкове масло
- 1 шт – яйце
- 100 г – цукор
- 7 г – ванілін
Для прикрас
- шоколадне драже в червоній глазурі
- розтоплений шоколад
Як приготувати
- Вершкове масло збити з цукром до білого кольору, додати яйце і збити до пишності.
- Додати ванілін, борошно. Замісити еластичне тісто.
- Ставимо в холодильнику на 30 хвилин.
- Розкачати в пласт на 2 см і вирізати печиво.
- Випікати за 180 градусів 10-15 хвилин.
- Приклеїти на крапельки з розтопленого шоколаду драже. За допомогою шоколаду та зубочистки намалювати "мордочки".
Печиво "Ґудзики"
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 80 г цукру
- 2 яєчних жовтки
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 1-2 чайні ложки какао-порошку
Спосіб приготування:
- Замісити тісто, збивши м'яке вершкове масло з жовтками, ванільним і звичайним цукром. Поступово додати борошно, кожен раз перемішуючи ложкою.
- Розділити тісто на дві частини і в одну додати какао. Ретельно вимісити, загорнути тісто в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
- Підготовлене тісто розкачати і за допомогою склянки вирізати кружечки. Невеликий пластиковою кришкою трохи натиснути на кружечки, імітуючи форму гудзиків. За допомогою пластикової трубочки зробити в ґудзиках отвори.
- Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Відправити в розігріту до 180 ° С духовку і пекти 10-15 хвилин.
- Готове печиво трохи остудити і нанизати на товсту нитку. Перед подачею його можна посипати цукровою пудрою.
Сирно-вівсяне печиво
Інгредієнти
- 2 шт – яйця
- 350 г – сир 5%
- 30 г – вершкове масло
- 200 г – вівсяне борошно
- 50 г – вівсяні пластівці довгого варіння
- 1 ч. л – розпушувач
- 1 ч. л – кориця, щіпка меленого імбиру
⠀
Як приготувати
- Сир з яйцями і розтопленим вершковим маслом перебити занурювальним блендером.
- Окремо змолоти вівсянку в борошно і змішати з іншими сухими інгредієнтами, крім вівсяних пластівців.
- З'єднати сухі інгредієнти із сирною масою.
- Перемішати і всипати вівсяні пластівці. Вийде м'яке і липке тісто.
- Сформувати печиво: мокрими руками скачати кульки і, викладаючи на папір для випічки, злегка натиснути.
- Випікати 25 хвилин за 180° С.
Морквяне печиво
Інгредієнти
- велика морква
- 200 г – борошно
- 80 г – рослинна олія
- 1 ч. л – розпушувач
- 40-50 г – цукор
Спосіб приготування
- На дрібній тертці натерти моркву, додати розпушувач, масло, борошно, цукор.
- Вимісити тісто.
- Зліпити кульки розміром з волоський горіх, викласти на папір.
- Випікати 25 хвилин за 180 градусів.
Рогалики з варенням
Інгредієнти
- 300 г – сир
- 300 г – борошно
- 150 г – вершкове масло
- 60 г – цукор
- 10 г – розпушувач
- ванілін, щіпка солі
- полуничне варення
Спосіб приготування
- Сир, цукор, сіль і ванілін пробити блендером.
- Просіяти борошно, натерти туди вершкове масло, перетерти в крихту. Змішати обидві маси і додати розпушувач. Вимісити тісто. Покласти в холодильник на 1 годину.
- Розкачати тісто, вирізати трикутники.
- Обмазати варенням і скрутити в рулетики.
- Випікати 20 хвилин за 200 градусів, прикрасити цукровою пудрою.
А тут дізнаєтеся рецепт імбирних пряників на Різдво і Новий рік.