Головна Сьогодні

Солодкі подарунки на Миколая: 5 рецептів смачного печива

Цікаві варіанти домашньої випічки на будь-який смак

На день святого Миколая заведено пекти. Адже це передусім дитяче свято. А домашня випічка – колективний процес, ви можете залучити дитину. І найголовніше: приготоване вдома печиво – це корисно. Нижче знайдете 5 рецептів смачної домашньої випічки на будь-який смак.

Печиво "Оленя Рудольф"

Фото: Іnstagram.com/marry_chy

Для печива:

  • 190 г – борошно
  • 90 г – вершкове масло
  • 1 шт – яйце
  • 100 г – цукор
  • 7 г – ванілін

Для прикрас

  • шоколадне драже в червоній глазурі
  • розтоплений шоколад

Як приготувати

  1. Вершкове масло збити з цукром до білого кольору, додати яйце і збити до пишності.
  2. Додати ванілін, борошно. Замісити еластичне тісто.
  3. Ставимо в холодильнику на 30 хвилин.
  4. Розкачати в пласт на 2 см і вирізати печиво.
  5. Випікати за 180 градусів 10-15 хвилин.
  6. Приклеїти на крапельки з розтопленого шоколаду драже. За допомогою шоколаду та зубочистки намалювати "мордочки".

Печиво "Ґудзики"

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 80 г цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 2 чайні ложки ванільного цукру
  • 1-2 чайні ложки какао-порошку

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто, збивши м'яке вершкове масло з жовтками, ванільним і звичайним цукром. Поступово додати борошно, кожен раз перемішуючи ложкою.
  2. Розділити тісто на дві частини і в одну додати какао. Ретельно вимісити, загорнути тісто в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  3. Підготовлене тісто розкачати і за допомогою склянки вирізати кружечки. Невеликий пластиковою кришкою трохи натиснути на кружечки, імітуючи форму гудзиків. За допомогою пластикової трубочки зробити в ґудзиках отвори.
  4. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Відправити в розігріту до 180 ° С духовку і пекти 10-15 хвилин.
  5. Готове печиво трохи остудити і нанизати на товсту нитку. Перед подачею його можна посипати цукровою пудрою.

Сирно-вівсяне печиво

Фото: Іnstagram.com/onnilena

Інгредієнти

  • 2 шт – яйця
  • 350 г – сир 5%
  • 30 г – вершкове масло
  • 200 г – вівсяне борошно
  • 50 г – вівсяні пластівці довгого варіння
  • 1 ч. л – розпушувач
  • 1 ч. л – кориця, щіпка меленого імбиру


Як приготувати

  1. Сир з яйцями і розтопленим вершковим маслом перебити занурювальним блендером.
  2. Окремо змолоти вівсянку в борошно і змішати з іншими сухими інгредієнтами, крім вівсяних пластівців.
  3. З'єднати сухі інгредієнти із сирною масою.
  4. Перемішати і всипати вівсяні пластівці. Вийде м'яке і липке тісто.
  5. Сформувати печиво: мокрими руками скачати кульки і, викладаючи на папір для випічки, злегка натиснути.
  6. Випікати 25 хвилин за 180° С.

Морквяне печиво

Фото: Іnstagram.com/lesnaya_mam

Інгредієнти

  • велика морква
  • 200 г – борошно
  • 80 г – рослинна олія
  • 1 ч. л – розпушувач
  • 40-50 г – цукор

Спосіб приготування

  1. На дрібній тертці натерти моркву, додати розпушувач, масло, борошно, цукор.
  2. Вимісити тісто.
  3. Зліпити кульки розміром з волоський горіх, викласти на папір.
  4. Випікати 25 хвилин за 180 градусів.


Рогалики з варенням

Фото: Іnstagram.com/vkusno_bezslov

Інгредієнти

  • 300 г – сир
  • 300 г – борошно
  • 150 г – вершкове масло
  • 60 г – цукор
  • 10 г – розпушувач
  • ванілін, щіпка солі
  • полуничне варення

Спосіб приготування

  1. Сир, цукор, сіль і ванілін пробити блендером.
  2. Просіяти борошно, натерти туди вершкове масло, перетерти в крихту. Змішати обидві маси і додати розпушувач. Вимісити тісто. Покласти в холодильник на 1 годину.
  3. Розкачати тісто, вирізати трикутники.
  4. Обмазати варенням і скрутити в рулетики.
  5. Випікати 20 хвилин за 200 градусів, прикрасити цукровою пудрою.


А тут дізнаєтеся рецепт імбирних пряників на Різдво і Новий рік.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти