Розкрито найкорисніший спосіб приготування картоплі

20 листопада 2017, 09:25
Цей продукт необхідно поєднувати з іншою корисною їжею, кажуть дієтологи

Картопля. Фото: flickr.com

Картопля – дуже поживний і корисний продукт, який містить в собі багато цінного для здоров'я калію. Але страви, що містять картоплю, можуть провокувати набір зайвої ваги. Щоб цього не сталося, необхідно використовувати правильні способи приготування картоплі і його поєднання з іншими продуктами, вважають дієтологи.

Глава дослідницького центру "Здорове харчування" Олег Медведєв пояснив: смаження картоплі на сковороді і у фритюрі – це невідповідні способи її приготування, які роблять картоплю шкідливою. За словами експерта, смаження перетворює крохмаль, що міститься в картоплі, в прості вуглеводи, аналогічні тим, що присутні у випічці і солодощах.

Реклама

Таким чином, організм реагує на смажену картоплю точно так само, як на цукерки і тістечка – в крові швидко піднімається рівень глюкози, і підшлункова залоза виділяє відразу багато інсуліну, щоб розщепити її. В таких умовах розвивається інсулінова резистентність, яка веде до появи діабету.

"Багато хто не здогадується про те, що більшість кондитерських виробів виготовлені на основі картоплі – з нього отримують крохмальну патоку", – повідомив експерт.

Лікар порекомендував запікати або відварювати картоплю "в мундирі". При такій термічній обробці незрівнянно краще в продукті зберігаються мінеральні речовини. До речі, додав фахівець, такі речовини містяться в основному в шкірці.

Реклама

Крім того картоплю треба їсти не з м'ясом, а з зеленню, квашеною капустою або з іншими овочами. Тільки так її вживання не призведе до зайвої ваги.

Нагадаємо, раніше ми писали, що картопля не настільки шкідлива для фігури, як прийнято вважати. Також дієтологи розповіли, як правильно готувати картоплю, щоб не погладшати.