П'ять важливих порад для приготування страв з помідорами

21 травня 2018, 13:29
Дізнайтеся, чому томати не можна зберігати в холодильнику

Якщо опустити помідори в окріп, шкірка відійде сама. Фото: bearfotos/Freepik

Поради італійського шеф-кухаря Антоніо Карлучіо підкажуть, чого категорично не можна робити при приготуванні страв з помідорами, а що, навпаки, допоможе цьому прекрасному плоду розкритися в повній мірі.

Ніколи не використовуйте цукор з помідорами

Реклама

Цукор "забиває" природний смак томатів, змінює смак помідорів і руйнує корисні речовини.

Не бійтеся використовувати томатну пасту замість свіжих помідорів

Томатна паста – прекрасний замінник помідорів. Головне – вибирайте перевірені марки, з насиченим помідорним смаком, без добавок.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Не пересмажуйте їх!

Люди помилково думають, що помідори, завдяки їх водянистості, спалити неможливо. Пересмажені помідори мають дуже неприємний смак, який нічим не замаскувати. Вирішити проблему дуже просто: стежте за томатами, поки ви їх смажите, і використовуйте сковороду з антипригарним покриттям.

Реклама

Скористайтеся цією підказкою, щоб очистити томати від шкірки

Помістіть помідори до ємності з гарячою водою на кілька хвилин. Шкурка зійде сама.

Не кладіть помідори до холодильника

Так, зберігання в холодильнику продовжує томатам життя, але вбиває їх смак. В ідеалі, використовувати помідори потрібно відразу після придбання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані помідори з тунцем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом італійського салату з помідорами чері і моцарелою. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пасту з маслинами і томатним соусом.

Дивіться відео, як приготувати дивовижне повидло з помідорів: