П'ять способів зберегти корисні речовини в продуктах

7 грудня 2017, 17:54
Щоб їжа приносила максимум користі для здоров'я, скористайтеся цими хитрощами

Як зберегти користь продуктів Фото: senivpetro/Freepik

Навіть найкращі продукти харчування втратять свої корисні якості, якщо їх неправильно приготувати. Ділимося секретами: які продукти в якому вигляді корисніші?

Відварені овочі: краще в мікрохвильовці

Реклама

Чим меншу кількість часу овочі піддаються термічній обробці, , тим більше корисних речовин і вітамінів вони зберігають. А найшвидший спосіб відварити їх – це помістити до мікрохвильової печі. Наступного разу, відварюючи овочі на вінегрет, помістіть їх до скляної каструльки, налийте трохи – близько двох столових ложок – води і поставте до мікрохвильової печі.

Капуста: краще в сирому вигляді

Чи знаєте ви, що капуста втрачає до 90% вітаміну С, коли ми її обробляємо термічно? Тому намагайтеся вживати її в сирому вигляді, роблячи з неї салати. Якщо сира капуста не подобається вам через свою жорсткість, додайте до салату авокадо і заправте його оливковою олією.

Реклама

Кеш’ю: краще смажені

Кеш’ю, та й інші горіхи, корисніше всього вживати в смаженому вигляді. Справа в тому, що обсмажування допомагає вивільнити поживні речовини і антиоксиданти, що містяться в горіхах. Обсмажувати їх необхідно при температурі 260 градусів близько 30 хвилин, час від часу помішуючи.

Помідори: краще у вигляді пасти

Реклама

Дослідження показало, що томатна паста містить вдвічі більше лікопіну – речовини, яка бореться з хворобами серця і онкологією, – ніж сирі помідори. Справа в тому, що теплова обробка вивільняє лікопін з волокон томатів. Якщо ви не дуже довіряєте магазинній томатній пасті, приготуйте її самі. Для цього необхідно перекрутити на м'ясорубці помідори і поставити їх варитися на повільний вогонь. Час від часу помішуйте пасту – вона буде готова тоді, коли стане густіти і придбає насичений червоний колір.

Батат: краще сушений

Батат – або, як його ще називають, солодка картопля – дуже корисний для організму продукт. Він має цілющі властивості і рекомендований людям, які страждають на діабет. Батат регулює рівень цукру в крові. Його можна вживати у відвареному, смаженому, тушкованому вигляді, можна і сушити на зразок чіпсів. Так ось: сушений батат, як показали дослідження, найкорисніший для організму.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як правильно використовувати алкоголь в кулінарії.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбивання м'яса: