П'ять порад, які допоможуть зробити випічку менш калорійною

5 березня 2018, 17:47
Багато людей сьогодні намагаються схуднути, тому зменшення калорій, що містяться у випічці, буде якомога до речі

Зниження калорійності в багатьох домашніх рецептах легко досягається за рахунок заміни всього декількох інгредієнтів.

Якщо ваш рецепт має на увазі використання рослинної олії, вибирайте менш калорійну, наприклад оливкову. Олії з високим вмістом жирів додадуть левову частку калорій до вашої випічки.

Реклама

Навіть якщо у вашому рецепті зазначена рослина олія, постарайтеся її замінити яблучним або персиковим пюре, це забезпечить таку ж кількість вологи вашої випічці і забезпечить відсутність жирів, які містяться в оліях.

Якщо ваш рецепт вимагає використання вершкового масла або будь-яких інших твердих жирів, постарайтеся замінити їх маргарином або маслом з низьким вмістом жирів.
Якщо ви готуєте солодкий пиріг, не використовуйте звичайний гранульований цукор або цукрову пудру, зверніться до цукрозамінників.

Відмовтеся від товстого шару глазурі на вашій випічці, глазур можна замінити спеціальним сиропом, консервованими фруктами.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як знизити калорійність пасти і інших страв. Ми також ділились рецептом дієтичного гарбузового пирога.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками і корицею: