П'ять соусів, які потрібно обов'язково зберігати в холодильнику

5 жовтня 2018, 10:00
І ще три, які краще тримати при кімнатній температурі

Гірчицю бажано тримати в холодильнику Фото: freepik.com

Факт: в повному обсязі соуси, приправи і сиропи потрібно ставити в холодильник. Якщо ви хочете продовжити термін придатності цих продуктів, дізнайтеся, як їх правильно зберігати.

У холодильнику потрібно тримати:

Реклама

Кетчуп. Відкритий кетчуп можна зберігати в кухонній шафці близько місяця. Якщо ви не плануєте використовувати соус протягом 30 днів, поставте його в холодильник.

Майонез. Він містить яйця і тому повинен зберігатися в холодильнику після відкриття.

Горіхові масла (кунжутне, арахісове). При кімнатній температурі вони швидко прогіркнуть.

Реклама

Деякі види гірчиці. Діжонську гірчицю і гірчицю з додаванням хрону слід зберігати в холодильнику. Якщо ви будете тримати жовту гірчицю в холоді, це допоможе зберегти її смак, але вона не містить будь-яких швидкопсувних інгредієнтів.

Кленовий сироп. При кімнатній температурі у відкритій пляшці з кленовим сиропом швидко заведеться пліснява.

У холодильнику не варто тримати:

Реклама

Соєвий соус. Ви звертали, що соєвий соус залишається на столах в ресторанах? Це тому, що він ферментує і не потребує охолодження.

Гострий соус. Пряні соуси на основі оцту мають термін придатності близько трьох років і не мають охолоджуватися, щоб залишатися свіжими.

Мед. У холодильнику мед швидко кристалізується. Краще зберігайте його при кімнатній температурі вдалині від прямих сонячних променів.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали найкорисніші сорти меду.

Як приготувати томатний соус до пасти, дивіться у відеосюжеті: