П'ять продуктів, які допоможуть поліпшити пам'ять

23 листопада 2015, 04:53
Хапатися за голову і приречено голосити "щось із пам'яттю моєю стало" не варто, скільки б років вам не було

Фото: scienceblog.ru

Раніше вважалося, що проблеми з пам'яттю у людей виникають лише з віком. Однак у наш час все частіше зовсім ще молоді люди, а то й підлітки скаржаться на те, що у них виникають проблеми із запам'ятовуванням: вони часом не в змозі згадати зміст прочитаної нещодавно книги, потрібний телефон, дорогу кудись, пише "Ортодокс".

Виникають у них і проблеми з вивченням іноземних мов, так як погана пам'ять не дає запам'ятовувати нові слова.

Реклама

Але все-таки хапатися за голову і приречено голосити "щось із пам'яттю моєю стало" не варто, скільки б років вам не було. Як не варто і кидатися в аптеку за препаратами, які сприяють поліпшенню мозкового кровообігу і тим самим коректують пам'ять. Для того, щоб впоратися з проблемою, постарайтеся не перевантажувати себе непотрібною інформацією, яка звалюється на нас на кожному кроці. Не дивіться по телевізору всі передачі підряд, вибирайте лише ті, які вам дійсно цікаві. Чи не просиджувати без потреби довгі години перед монітором комп'ютера, автоматично переходячи з сайту на сайт – куди корисніше прогулятися. Не забивайте собі голову непотрібними фактами, марною інформацією. Пам'ятаєте, як Шерлок Голмс говорив: "Мій мозок – це горище з безліччю полиць, з яких у разі необхідності я дістаю потрібний том". Ну і, звичайно, включіть в меню ті продукти, які допоможуть наситити судини головного мозку киснем.

Авокадо. Мононенасичені жири, що містяться в цих плодах, збільшують кількість надходить у мозок крові. Завдяки цьому, поліпшується постачання киснем тих частин мозку, які допомагають вам думати і запам'ятовувати деталі.

Яблука. По можливості їжте яблука щодня. Вони перешкоджають розвитку недоумства, а що міститься в них вітамін С – давно відомий засіб проти хвороби Альцгеймера.

Реклама

Темний шоколад. Темний шоколад зменшує різні запалення і може перешкоджати окисленню мозку, яке деколи стає передвісником багатьох неврологічних захворювань.

Зелений чай. Кахетин, що в ньому міститься, захищає мозок, а також зменшує кількість білка, що сприяє втраті пам'яті і поразці нервів.

Чорниця і лохина. Вхідні до складу цих ягід поживні речовини допомагають зупинити розвиток вікових проблем, пов'язаних з функціями головного мозку, поліпшують здатності до запам'ятовування, моторні навички і зір.