П'ять продуктів, які краще не вживати на порожній шлунок

2 лютого 2017, 18:33
Через неправильно обрані продукти на сніданок доводиться розплачуватися проблемами з травленням

Йогурт краще не їсти натщесерце. Фото: pixabay.com

Деякі продукти краще не вживати на голодний шлунок, інакше це може викликати проблеми з травним трактом, пише Zee News.

Помідори

Реклама

У них багато дубильної кислоти, що може підвищити кислотність шлунка. Через вміст вітаміну С також може посилитися вироблення шлункового соку – звідси печія і проблеми зі шлунком.

Содова

Вона містить багато цукру, тому після її вживання виникає відчуття здуття живота. Також це уповільнює обмін речовин.

Реклама

Через відсутність їжі в шлунку цукор, що міститься в содовій, потрапляє прямо в кровотік. Це викликає розширення судин, завдяки чому на час виникає відчуття теплоти в тілі, знижується частота пульсу і тиск.

Зелені овочі

На порожній шлунок їх все ж таки не радять їсти. Оскільки в них багато амінокислот, вони можуть викликати печію і біль в животі.

Реклама

Йогурт

Йогурти є одним з популярних варіантів сніданку. Проте, це не найкращий вибір. Йогурт містить бактерії, які вбивають корисні бактерії в шлунку, тим самим викликаючи кислотність і метеоризм.

Гостра їжа

Перець чилі може пошкодити стінки шлунка і слизову кишечника, провокуючи збільшення секреції кислоти. Це може загрожувати розвитком виразки.