Поради про те, що потрібно їсти, щоб не захворіти на рак. Фото: з архіву
Виявляється, окремо ні один, навіть найкорисніший продукт не захищає людину від онкологічних захворювань , пише "Ортодокс".
Але якщо в раціоні присутній " продуктовий комплект ", що включає певні поживні речовини , то захист від раку стає реальним і відчутним.
Про це заявили днями фахівці з Американського інституту дослідження раку. Їх експериментальна робота переконливо доводить, що "живильна програма", – на відміну від разового та стихійного вживання корисних продуктів, – допомагає істотно знизити ризик розвитку раку.
Виходячи з отриманих в ході свого дослідження результатів, вчені склали шорт-ліст продуктів від раку, які мають бути в щоденному раціоні людини .
До нього увійшли ...
Продукти, насичені фолієвою кислотою : апельсиновий сік , полуниця , кавуни , спаржа , яйця , насіння соняшника і салат -латук . Фолієва кислота – важливий вітамін групи B – захищає від раку товстої і прямої кишки , а також раку грудей.
Продукти з лікопіном : помідори і продукти на основі томатів. Лікопін – пігмент , якому помідори зобов'язані своїм забарвленням . Їх регулярне вживання знижує ризик розвитку деяких видів раку , включаючи рак простати.
Продукти, що містять ресвератрол : виноград – особливо червоний і чорний . Найпотужніший антиоксидант ресвератрол має протизапальну дію , ніж знижує ризик розвитку небажаних процесів в організмі.
Чай – насамперед, зелений . У цілій серії лабораторних дослідженнях зелений чай довів свою здатність запобігати раку прямої кишки , легенів, грудей і простати . Схожий ефект спостерігався також у клітинах порожнини рота і шкіри.
Кольорові фрукти та овочі. Р ечовини, що містяться в них, запобігають виникненню злоякісних новоутворень у різних органах і системах. Причому вчені вважають : чим насиченішим їх колір – тим сильніше ефект захисту . У добу необхідно з'їдати п'ять різних овочевих продуктів від раку.