П'ять причин включити до свого раціону квасолю

30 листопада 2017, 16:50
Лікар-дієтолог Галина Незговорова розповіла, чому цей продукт потрібно додати до свого меню

Всі види квасолі корисні для здоров'я. Фото: dashu83/Freepik

Квасоля – це один з найкорисніших для людини продуктів, який доступний круглий рік і за невелику ціну. Гастроентеролог і дієтолог Галина Незговорова розповіла, чому квасолю варто включити до свого раціону.

  • Квасоля дуже багата на мікро- і макроелементи, такі як фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній. А за кількістю міді і цинку, які вважають елементами жіночої краси, квасоля перевершує більшість овочів. А ще вона містить вітаміни С, РР, В1, В2, В3, В6 і Е.
  • Одна чверть всіх речовин, що входять до складу квасолі, – це білок, який дуже легко засвоюється. За його змістом квасоля поступається тільки м'ясу, тому вона є невід'ємною частиною меню вегетаріанців або тих, хто дотримується посту.
  • Калорійність квасолі залежить від сорту. Так, в червоній – 300 ккал, в білій більше – 100, а в зеленої стручкової всього близько 25.
  • Споживання квасолі виводить токсичні речовини і радіонукліди, а також швидко насичує і втамовує голод. Також вона є справжнім антидепресантом.
  • Користь, яку квасоля приносить травленню, не обмежується її дієтичними властивостями, вона також регулює і відновлює порушений обмін речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Пам'ятайте, що перед приготуванням квасолю потрібно замочити, варити її варто не менше години-півтори, а сіль додавати наприкінці приготування. Також можна включити до раціону консервовану квасолю, адже вона зберігає майже всі корисні речовини, якщо в її складі немає нічого зайвого, крім води, солі, оцту і цукру.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, як правильно готувати і їсти квасолю