П'ять корисних властивостей ананасового соку

26 квітня 2017, 01:45
Ананасовий сік підвищує імунітет, поліпшує травлення і стан шкіри

Ананасовий сік багатий вітамінами, мінералами і а

Ананасовий сік, багатий вітамінами, мінералами і антиоксидантами, часто використовують в якості корисного інгредієнта у різних коктейлях.  Ананас вже давно використовується як ефективний засіб при проблемах травлення і запаленнях.  Він також добре відомий своїми корисними для імунної системи властивостями і здатністю загоювати рани, пише likar.info


1. Підвищує імунітет

Філіппінські вчені вивчили вплив ананаса на дітей шкільного віку.  Ті з них, які щодня з'їдали консервований ананас, в меншій мірі піддавалися ризику вірусних і бактеріальних інфекцій.

2. Покращує травлення

Бромелайн – фермент, що міститься в стеблі і соку ананаса, який допомагає руйнувати і перетравлювати білки.  Бромелайн у вигляді капсул зменшує набряк, синці, скорочує час загоєння і післяопераційного відновлення.

3. Пригнічує ріст ракових клітин

Лабораторне дослідження, в якому використовувався свіжий ананасовий сік, показало, що сік з ядра, стебла і м'якоті пригнічує ріст ракових клітин яєчників і товстої кишки.

4. Покращує стан шкіри

Ананасовий сік містить вітамін С і бета-каротин.  Ці антиоксиданти допомагають боротися з пошкодженнями шкіри, зменшують зморшки і покращують загальний стан здоров'я шкіри.  Вітамін С також допомагає при утворенні колагену, який надає шкірі міцність і пружність.

5. Знижує ризик виникнення катаракти

Згідно з дослідженням вчених, дієта, багата на вітамін С, знижує ризик виникнення катаракти в три рази.  Рідина всередині ока містить вітамін С, тому дієта, з високим вмістом цього вітаміну, допомагає підтримувати цю рідину, запобігаючи розпаду, який призводить до катаракти.

Живильні властивості ананасового соку

Одна чашка (250 г) консервованого, несолодкого ананасового соку містить:

Реклама
  •  - 132 калорії;
  •  - 0,9 г білка;
  •  - 0,3 г жиру;
  •  - 32 г вуглеводів;
  •  - 0,5 г клітковини;
  •  - 25 г цукру.


Одна чашка ананасового соку забезпечує 63% щоденних потреб дорослої людини в марганці, 42% щодня необхідної порції вітаміну С і 10% тіаміну, вітаміну В-6 і фолату.

Ананас також містить калій, магній, мідь і бета-каротин.

Поради щодо вживання

Найважливішим у вживанні всіх фруктових соків є розмір порції.  Безсумнівно, фрукти містять велику кількість вітамінів і мінералів, але в їх складі також багато вуглеводів і цукрів.  Найкраще вибирати ананасовий сік, який не містить доданого цукру.

Оптимальним варіантом вважається ананасовий сік домашнього приготування.  Це дасть вам 100% впевненість в тому, що в соку немає доданих консервантів або підсолоджувачів.

Застереження

Деякі люди після вживання ананасового соку можуть відчувати дискомфорт у роті, на губах або язику.  Причиною такого дискомфорту може бути бромелайн, що міститься в ананасі.  Бромелайн в великих кількостях може викликати висипання, блювоту і діарею, а також, впливати на дію деяких ліків, таких як:

  – Антибіотики;
  – Препарати, що розріджують кров;
  – Антидепресанти;
  – Протисудомні засоби

Кислотність ананасів та інших цитрусових або тропічних фруктів може спровокувати печію, а споживання занадто великої кількості калію, який міститься в ананасі, може бути шкідливим для тих, у кого є проблеми з нирками.

У людей з алергією на латекс підвищена ймовірність алергічних реакцій на ананас.  Симптоми латексної алергії включають в себе висип або кропив'янку, набряки, біль у горлі, спазми шлунку, хрипи, свербіж очей і шкіри вік.