Пряний гарбузовий латте: три рецепти головного напою осені

5 жовтня 2018, 13:05
З настанням холодів частіше хочеться готувати солодкі зігріваючі напої

Гарбузовий латте. Фото: depositphotos.com

Pumpkin spice latte – справжній осінній хіт в мережі американських кав'ярень Starbucks. Ми розповімо, як приготувати цей напій на власній кухні.

Пряний гарбузовий латте

Реклама
Гарбузовий латте
Фото: depositphotos.com

Така кава відмінно зігріває завдяки спеціям.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока
  • 2 ст.л. гарбузового пюре
  • 1 ч.л. ванільного цукру або за смаком
  • 1/8 ч.л. кориці
  • щіпка імбиру
  • щіпка мускатного горіха
  • 60 мл еспрессо або дуже міцної звареної кави
  • збиті вершки – для прикраси

Рецепт приготування:

Реклама
  1. У каструльці змішуємо цукор, гарбузове пюре і молоко. На середньому вогні доводимо практично до кипіння, але не даємо закипіти.
  2. Додаємо спеції, знімаємо з вогню.
  3. У кухоль вливаємо еспресо, потім пряне гарбузове молоко. Прикрашаємо збитими вершками і корицею.

Гарбузовий латте с корицею

Латте з корицею
Фото: pixabay.com
Ніжна кава з легким відтінком гарбуза.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 50 г гарбузового пюре
  • 1.5 ст.л. коричневого цукру
  • 1/4 ч.л. меленої кориці + щіпка
  • 125 мл міцної гарячої кави
  • 1 ст.л. збитих вершків

Рецепт приготування:

Реклама
  1. У сотейник вливаємо молоко, додаємо гарбузове пюре, корицю і цукор. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Розливаємо по келихах.
  2. Доливаємо свіжозвареної кави в келихи.
  3. Прикрашаємо напій вершками, цукром і корицею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дієтичний гарбузовий латте

Латте без кави
Фото: прес-служба СТБ

Для холодного осіннього холодного вечора відмінно підійде зігріваючий напій. Рецепт від ведучої шоу "Зважені та щасливі" Мирослави Ульяніної.

Інгредієнти:

  • рослинне молоко (найсмачніше – густе кокосове)
  • куркума (спеція в порошку) – ½ ч. л.
  • гарбуз (запечений і збитий в пюре) – 1 ст. л.
  • імбир (суха спеція в порошку або натертий свіжий корінь) – ½ ч. л.
  • кленовий сироп/сироп топінамбура/мед (залежно від того, чим хочеться підсолодити) – 1 ч. л.
  • чорний/каєнськийперець – на кінчику ложки

Рецепт приготування:

  1. У невелику каструлю наливаємо рослинне молоко і додаємо інші інгредієнти (куркуму, перець, імбир, пюре гарбуза).
  2. На середньому вогні розігріваємо, постійно помішуючи, щоб спеції повністю розчинилися в молоці. Не доводячи до кипіння, прибираємо з вогню.
  3. Додаємо мед. Перемішуємо.
  4. Переливаємо в чашку і насолоджуємося.

Завдяки куркумі в складі він збалансує розум і поліпшить концентрацію уваги. Тому і західні експерти, і фахівці з аюрведою вважають, що куркума поліпшує обмін речовин і кровообіг, очищаючи кров і лімфатичні судини, поліпшує травлення і допомагає при діабеті. Гарбуз знижує бажання солодкого і жирного. Імбир поліпшує травлення і кровообіг. Перець поліпшує засвоювання корисні речовин, які є в спеціях.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати латте без кавової машини. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що в Британії відмовилися від гучного "податку на латте".

Дивіться відео про таємниці бездоганної кави з молоком: