Простий спосіб скоротити ризик розвитку інфаркту

31 серпня 2016, 04:46
Група фахівців здійснила комплекс лабораторних випробувань і спостережень, завдяки яким експерти довели ефективність вітаміну С у боротьбі з інфарктом

Фото з архіву "Сегодня"

За словами авторів проектів, всі давно знають про користь фруктів і овочів для здоров'я людини, пише "Ортодокс".

Однак, нещодавно реалізовані експерименти показали, що вітамін С допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних хвороб і передчасної смерті. Більш детальна інформація опублікована в одному з американських журналів клінічного харчування.

Реклама

В ході проведення спостережень лікарі задіяли відомості про 100 тисяч данців. Як заявили представники з університету Копенгагена, їм вдалося довести, що наявність у щоденному раціоні харчування фруктів і овочів позитивно впливає на ймовірність появи складних захворювань. Під час реалізації дослідів фахівці аналізували ДНК респондентів, а також продукти, які використовували добровольці.

Камілла Кобулески, провідний аспірант кафедри клінічної біохімії, повідомила, що вживання вітаміну С скорочує ризик розвитку інфаркту на 15%. Крім того, у любителів екзотичних інгредієнтів зменшується ймовірність передчасної смерті.