Простий рецепт домашнього майонезу від Григорія Германа

14 листопада 2018, 13:55
Ведучий шоу "Свекруха чи невістка" поділився фірмовим рецептом холодного французького соусу

Домашній майонез Фото: facebook.com/germancooks

На відміну від магазинного, домашній майонез – це смачний і корисний соус. Григорій Герман радить поекспериментувати і додати в майонез шматочки консервованого тунця, тайський соус шрірача або трохи рисового оцту або васабі.

Рецепт майонезу від Григорія Германа

Реклама

Складові:

  • Яйце куряче – 1 шт. або 2 жовтки
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Масло рослинне рафіноване – 200 мл
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • вода кип'ячена
  • Лимонний сік або оцет – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Взяти яйце або два жовтки, відправити їх в посудину. Зручно брати ємність з високими бортами. Відправляємо до яйця або жовтків гірчицю, сіль і цукор.
  2. Збиваємо до однорідного стану (віночком або блендером). І беремо рослинну олію. Тут треба заздалегідь розмістити посудину на рівну, тверду поверхню. Так, щоб не їздила.
  3. Збиваючи, тонкою цівкою додаємо олію, буквально по крапельці ... У цей момент відбувається магія утворення емульсії. Це найважливіша частина приготування майонезу. Коли об’єм емульсії збільшиться вдвічі – перевіряємо, чи однорідна вона. Якщо так – збільшуємо "натиск" олії та продовжуємо збивати, доводячи жирність до шуканих 70 з плюсом відсотків. Саме стільки має бути в пристойному майонезі. Тепер додаємо лимонний сік або оцет. Збиваємо.
  4. Якщо майонез вийшов занадто густий – розбавляємо водою до потрібної консистенції. Масло робить майонез густішим. Вода – рідшим. Робимо, як подобається.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом майонезу від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати пісний майонез без яєць.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати смачні соуси до м'яса: